avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune vanzare-notare in cf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune vanzare-notare in cf

buna seara,

Am intalnit urmatoarea situatie : in cartea funciara a fost notata o promisiune de vanzare la foia C, la sarcini.Contactati cei de la CF refuza sa rectifice .Intreb daca este corect.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 19:37, 16 Martie 2010
Daca exista promisiunea autentificata la notar, iar partile s-au obligat sa o inregistreze la CF, nu se poate ridica aceasta inregistrare decat in cazul incheierii contractului de vanzare cumparare sau in cazul anularii/rezolutiunii promisiunii.
...foaiac e foaia sarcinilor...notarea antecontractului se face in foaia b...
este corect cum au lucrat cei de la Cartea funciara.
Art. 19
(1) Cartea funciara este alcatuita din titlu, indicand numarul ei si numele localitatii in care este situat imobilul, precum si din trei parti:

A. Partea I, referitoare la descrierea imobilelor, care va cuprinde:
a) numarul de ordine si cel cadastral al imobilului;
b) suprafata imobilului, destinatia, categoriile de folosinta si, dupa caz, constructiile;
c) planul imobilului cu vecinatatile, descrierea imobilului si inventarul de coordonate al amplasamentului, pentru fiecare imobil in parte, constituie anexa la partea I, intocmita conform regulamentului aprobat prin ordin al directorului general al Agentiei Nationale.

B. Partea a II-a, referitoare la inscrierile privind dreptul de proprietate, care cuprinde:
a) numele proprietarului;
b) actul sau faptul juridic care constituie titlul dreptului de proprietate, precum si mentionarea inscrisului pe care se intemeiaza acest drept;
c) stramutarile proprietatii;
d) servitutile constituite in folosul imobilului;
e) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum si actiunile privitoare la proprietate;
f) orice modificari, indreptari sau insemnari ce s-ar face in titlu, in partea I sau a II-a a cartii funciare, cu privire la inscrierile facute.

C. Partea a III-a, referitoare la inscrierile privind dezmembramintele dreptului de proprietate si sarcini, care va cuprinde:
a) dreptul de superficie, uzufruct, uz, folosinta, abitatie, servitutile in sarcina fondului aservit, ipoteca si privilegiile imobiliare, precum si locatiunea si cesiunea de venituri pe timp mai mare de 3 ani;
b) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum si actiunile privitoare la drepturile reale inscrise in aceasta parte;
c) sechestrul, urmarirea imobilului sau a veniturilor sale; te;
d) orice modificari, indreptari sau insemnari ce s-ar face cu privire la inscrierile facute in aceasta parte.
...deci notarea se poate face si in b si in c insa daca notarea se refera la dr de propr se noteaza in b daca se refera la dreptr care se inscriu in c se noteaza in c...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr de ordine cf Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Explicati din punct de vedere cadastral, referitor la un imobil, cat reprezinta numar de ordine A(1-2)? [Editat - aveti posibilitatea sa platiti un avocat ... (vezi toată discuția)
Servitute andira andira Buna dimineata, Va rog frumos, as avea nevoie de un sfat (de fapt mai multe): Am un teren cumparat intr-o comuna de langa Bucuresti. Terenul l-am ... (vezi toată discuția)
Infintare sc cu acte false anabela33 anabela33 s-a infintat o firma care si-a stabilit drept sediu social o proprietate in indiviziune. La dosarul intocmit in vederea inscrierii ca sc , s-a depus un extras ... (vezi toată discuția)