avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitie directa in vederea executiei unei lucrari
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitie directa in vederea executiei unei lucrari

Vreau sa fac o lucrare de asfaltare pe cateva sute de metri , valoarea sarind de 15.000 euro care mi-ar permite sa fac o achizitie directa.Balastul si celelalte materiale necesare si manopera sar si ele(fiecare)de 15.000 euro. Intrebare.Pot incheia contracte separate pentru balast,bitum,etc( sub 15.000 euro fiecare) pentru ca odata asigurate materialele sa inchei un contract pentru execitare lucrari ( numai manopera) care deasemeni sa nu depaseasca 15.000 euro?Solicit aceasta datorita formalismului ANRMAP care m-ar duce in toamna daca as publica lucrarea pe seap.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 14:09, 25 Mai 2012
Materialele le puteti cumpara separat prin achizitie directa, atat timp cat nu sunt in Planul anual de achizitii alte achizitii de produse similare, care cumulat sa depaseasca 15000 de euro.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
vlad nicolae, moderator
vlad nicolae a scris:

Materialele le puteti cumpara separat prin achizitie directa, atat timp cat nu sunt in Planul anual de achizitii alte achizitii de produse similare, care cumulat sa depaseasca 15000 de euro.

Daca am inteles bine, pot cumpara materialele prin contracte separate care nu trebuie sa depaseasca fiecare 15.000 si apoi printr-un alt contract de prestari servicii sau de lucrari( vad eu cum il botez) pun in manopera materialele, urmarind ca nici ultimul contract sa nu depaseasca 15.000 euro. Nu cumva legea(OUG 34/2006) interzice asemenea procedee care, evident conduc la evitarea tinerii licitatiei prin SEAP?
Nimeni nu va poate obliga sa faceti lucrarea cu materialele ofertantului.
Materialele le puteti cumpara separat, atat timp cat nu sunt similare si nu se poate interpreta ca fractionarea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire prag achizitie directa muso muso primaria X incheie un contract de achizitie directa de 14500 de euro fara TVA pavaj (materiale),ulterior se apuca si pune pavajul(manopera +ciment).La ... (vezi toată discuția)
Cod cpv - 2 atestate diferite geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Lucrez pe partea de achizitii publice la o institutie publica si va deranjez cu urmatoarea intrebare: - avem in derulare 2 lucrari: una pentru ... (vezi toată discuția)
Dupa o cerere de oferta se poate o achizitie directa? LILI25 LILI25 Am avut o \"cerere de oferta\" pentru mai multe produse dintr-o anumita categorie care au acelasi cod CPV pe mai multe loturi. La procedura respectiva nu au ... (vezi toată discuția)