avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Depasire prag achizitie directa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Depasire prag achizitie directa

primaria X incheie un contract de achizitie directa de 14500 de euro fara TVA pavaj (materiale),ulterior se apuca si pune pavajul(manopera +ciment).La sfarsitul anului,valoarea (platita si receptionata) intregii lucrari (materiale +manopera) este de 14800 de euro(pragul de atunci era 15000 de euro)din care 8000 pavele,2000 ciment si nisip,4800 manopera..Intrebare:s-a depasit pragul de achizitie directa,deoarece a fost incheiat un contract de 14500,doar contract ,(deoarece s-au achizitionat efectiv doar de 8000 de euro)si astfel 14500 +2000+4800 depasesc 15000 sau ne raportam la cat s-a platit si receptionat pe lucrarea respectiva 14800 si nu s-a depasit pragul de achizitie directa?Sper ca am fost destul de explicita,va multumesc!Mentionez ca pentru manopera si nisip au fost incheiate contracte pe metru patrat de pavaj,respectiv metru cub de nisip deci fara valori finale ca sa spui valoare initiala contract pavele +contract manopera etc. depaseste 15000 de euro.
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
muso, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 12:31, 22 Septembrie 2014
daca s-a facut achizitie de lucrare, atunci toate trebuie insumate. insa ati facut mai multe achizitii de materiale, apoi o achizitie de lucrari de montare- manopera. Daca toate le-ati luat de la aceeasi firma, nu-i bine deloc. Daca insa sunt contracte cu firme diferite, nu ar trebui sa fie problema, fiecare achizitie fiind incadrata in alt CPV, fiind fiecare achizitii distincte de produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii directe de produse diferite lelia1952 lelia1952 In cazul unui contract de achizitii de furnizare de produse de la A la Z, incheiat cu o societate inscrisa in SEAP , coduri CPV multiple, nici un cod nu ... (vezi toată discuția)
Documente achizitie directa dorela dorela Poate cineva sa-mi trimita si mie model de nota justificativa si nota de fundmentare folosite in achizitia directa? adresa mail chychy_cris@yahoo.com ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe fonduri mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Am achizitii pe fonduri dar ele nu vin toate odata ci in functie de cum se semneaza cererea de finantare. Sunt neeligibile deci se suporta de autoritatea ... (vezi toată discuția)