avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am posibilitatea sa primesc mai repede despagubirile ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am posibilitatea sa primesc mai repede despagubirile potrivit Legii nr. 290/2003?

Buna ziua,
Am primit hotararea comisiei judetene de aplicare a legii 290/2003 in anul 2007, dar despagubirea nu am mai primit-o nici pana astazi. Am deschis proces in vederea obtinerii acesteia, care s-a judecat in orasul meu si am primit comunicarea de castig in acest proces. Urmeaza , probabil , recursul ANRP-ului la Curtea de Apel. Am citit in forum diferite spete. Am posibilitatea sa primesc mai repede aceste drepturi, decat sa astept termenele de judecata?
Sigur ca da. Mergeti la un executor din Bucuresti si puneti in executare hotararea comisiei. Daca aveti nevoie de un executor corect va pot recomanda unul. Banuiesc ca instanta a dispus ca despagubirile sa fie actualizate de la data emiterii hotararii de comisie. Deci, cand aveti sentinta instantei de fond o investiti si executorul va executa si diferenta. Asta daca tribunalul unde v-ati judecat va investi sentinta (care este definitiva). Daca nu, pentru a fructifica diferenta va trebui sa terminati si recursul.
Ideea este ca in acest caz veti avea 2 dosare de executare, deci, 2 contestatii la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anrp ContSters243801 ContSters243801 Am un dosar la anrp bucuresti in baza legi 10 pentru despagubiri pt o casa si teren am citit noul proiect pe care vrea statul sa l impuna,cu despagubiri pt 15 ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 290/2003 - vreau sa dau anrp in judecata tumy tumy Am o hotarire pe legea 290/2003. In martie 2012 trebuia sa primesc prima transa de 40% din despagubire. Nu am primit acesti bani si intentionam sa dau anrp in ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru deportati din basarabia - legea nr. 290/2003 AGABYDENIS AGABYDENIS AM HOTARAREA COMISIEI JUDETENE BRAILA PENTRU APLICAREA LEGII 290/2003 DIN IANUARIE 2009, DAR PANA IN PREZENT NIMENI NU SPUNE NIMIC. CE POT FACE? CUM POT ... (vezi toată discuția)