avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilant micro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilant micro

in 2010 (an de infiintare a societatii) o societate platitoare de impozit pe profit a inregistrat pierdere , deci nu a avut de unde sa isi constituie rezervele legale., iar in anul 2011 a fost platitoare de imp micro si are profit , inseamna ca voi constitui acuma rezervele legale? 5% din profit ?
si in acelasi timp voi recupera pierderea de anul trecut ?
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 13:43, 22 Mai 2012
1.Rezervele legale nu sunt obligatorii de constituit.
2.Pierderea se recupereaza in interval de 5 ani .
3.Acoperirea pierderii se face evident din profitul obtinut ulterior.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperire pierdere adinaelena adinaelena Buna ziua o societate care a avut cheltuieli uriase pentru un proiect in 2013 ,iar el factureaza si incaseaza abia in 2014 ,cum poate folosi cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala microintreprinderi contabil20 contabil20 (4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), ... (vezi toată discuția)
Compensare impozit pe profit cu impozit pe venit adrianabresug adrianabresug 1.o societate comerciala care a trecut de la 01.02.13 la imp ve venit 3% si are de recuperat din IP pe 2012 la inchiderea trim 1 /2013 poate face cerere de ... (vezi toată discuția)