avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Formulare plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Formulare plangere la CEDO

In data de 19 ianuarie 2012, am facut apel la Curtea de apel Alba Iulia; Curtea a solutionat ca fiind nefondat apelul. Considerandu-ma nedreptatit, in ce termen pot face plangere la CEDO, daca la data de 20 ianuarie mi-a fost solutionat ca fiind nefondat apelul?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Baya , utilizator 10:45, 31 Mai 2012
termenul legal de formulare a plangerilor CEDO este de 6 luni.
Stimat justițiabil,

Atenție! Dvs aveți o speță în care, așa cum apare din expunerea dvs, mai puteți exercita calea de atac a recursului.

Este util de știut că referitor la o astfel de pricină, este necesar, în înțelesul Art. 35 al Convenției, epuizarea recursului, aceasta fiind ultima cale efectivă de atac. Intentați , deci, recurs, iar numai după finalzarea acestuia adresați-vă CEDO, altfel aplicația dvs fiind prematură și, deci, inadmisibilă vădit.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
andreigrigoriu, moderator
Aveti mare grija termenul de 6 luni se considera de la pronuntare
Nu va puteti adresa inca Curtii , intrucat nu ati epuizat toate caile de atac interne...hotararea pronuntata in apel poate fi atacata cu recurs in termenul prevazut de lege pentru exercitarea acestei cai de atac... recursul dvs se va judeca la ICCJ, daca apelul a fost judecat de Curtea de apel ...

Cred ca nu confundati apelul cu recursul ... hotararea data de Curtea de apel este irevocabila sau definitiva?
Buna ziua!!!In urma cu o saptamana sotul meu a fost condomnat defintiv pentru trafic de minori.El nu a avut parte la un proces echitabil in materie penala in ceea ce il priveste pe el.Declaratiile uneia dintre victimei nu corespund.(declaratia data in faza urmariri penale cu cea data in fata judecatorului) specificand ca toate astea s-au intamplat in anul 2004 cand deja ea era majora.Iar cealalta victima in fata judecatorului a recunoscut ca a fost fortata de diicot si constransa sa declare ceea ce ii zicea procurorul.(aducand dovezi prin: nr de tel ,martori precum ca la ea acasa a venit un politai sub acoperire si cealalta victima fortand o sa ziza ca a fost sotul meu si x si y).Intrebarea mea este:Sotul meu poate face plangere la cedo??Si in cat timp sa face aceasta plangere???
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)
Pot formula plangere catre cedo dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod concret catre ei?! kisso kisso Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod ... (vezi toată discuția)
Plingere la cedo dumibog dumibog in cazul neadmiterii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala se poate face sau nu plingere la CEDO ? (vezi toată discuția)