avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

daca aleg sa stau 2 ani acasa cu copilul si dupa 1 an revin la serviciu mi se mai acorda stimulentul de insertie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 23 Mai 2012
Persoanele care opteaza pentru concediul de cretsre copil pentru o perioada de 2 ani nu beneficiaza de stimulentul de insertie. (art 7 alin 3 din OUG 111/2010).
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca optiunea beneficiarului de indemnizatie pentru CCC se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.
Hotararea de Guvern 57/2012 spune ca se poate face acest schimb intre parinti (minim o luna trebuie sa stea celalalt parinte in CIC)
HG nr.57/2012 este un act normativ modificator .. iar modificarile la care va referiti se aplica pentru persoanele ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 01.03.2012.

@ pytu_elena
Daca ati optat pentru CCC si reveniti al munca dupa implinirea varstei de 1 an a copilului puteti cumula indemnaizatia cu alte venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc - stimulent de insertie smeagull smeagull Buna ziua, O salariata care a nascut in martie 2011 a intrat in CIC de 1 an. Acum vrea sa revina inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie toderas88 toderas88 as dori sa stiu daca la cadrele militare in activitate,beneficiaza de acest stimulent de insertie,mentionez ca eu nu am fost in concediu pt crestrea copilului. (vezi toată discuția)
Tatal poate prelua stimulentul de insertie de la mama care vrea sa intre in ccc2? raluca ionita raluca ionita Situatie: - Un parinte care beneficiaza de stimulentul de insertie pentru copilul nascut in iunie 2011 se afla in situatia de a solicita intrarea in ... (vezi toată discuția)