avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Mancati sanatos!!(?)
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Mancati sanatos!!(?)

Concluzie nutritionista
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare sa aflam adevarul dupa atatea si atatea studii contradictorii despre nutritie.)

1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
4. Italienii beau mult vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
5. Nemtii beau foarte multa bere, consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.

CONCLUZIA:
Mancati si beti tot ce vreti! Se pare ca faptul ca suntem romani este ceea ce ne omoara...!!!!:P














Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:15, 8 Martie 2013
Fasole cu ciolan "la cazan"
-1 la 2 bucati de rasol de porc (adidas), delicat, cimbru uscat, piper, Toate fierte la foc mic, precum pentru raciturile/piftia de craciun.
-rosii decojite si tocate, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, toate intr-un volum egal cu fasolea uscata semifiarta (doua ape se arunca), ulterior acestea se fierb in supa de carne.

Salata de sezon: ardei capia copti, sfecla rosie fiarta in coaja, tocata fidelute si amestecata cu hrean dat pe razatoare, ceapa rosie sparta cu pumnul si umectata cu putina sare sau praz.

Pofta buna!
" Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor". Dar vai noi oamenii din ziua de azi facem exact invers. Dimineata "ciugulim" ceva pe graba cu ochii intredeschisi si grabiti sa iesim pe usa, la pranz eventual mancam un sadvish sau luam ceva de la patiserie si seara " rupti" de foame mancam 3 feluri de mancare. Pe parcusul noptii stomacul trebuie sa se odihneasca nu sa digere mancarea. A manca sanatos nu se refera doar la ce mananci ci si cum mananci, a nu manca vorbind, a nu manca in picioare sau mergand, a nu manca des si putin si nici rar si mult.
Filip Alexandru a scris:

" Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor". Dar vai noi oamenii din ziua de azi facem exact invers. Dimineata "ciugulim" ceva pe graba cu ochii intredeschisi si grabiti sa iesim pe usa, la pranz eventual mancam un sadvish sau luam ceva de la patiserie si seara " rupti" de foame mancam 3 feluri de mancare. Pe parcusul noptii stomacul trebuie sa se odihneasca nu sa digere mancarea. A manca sanatos nu se refera doar la ce mananci ci si cum mananci, a nu manca vorbind, a nu manca in picioare sau mergand, a nu manca des si putin si nici rar si mult.

Aveti foarte mare dreptate, trebuie sa invatam de la batrani care desi mancau sunca/slanina dimineata aveau arterele mai curate decat ale noastre!
Dupa aproape un an de la prima postare, in cautarea febrila a adevarului, am aflat nu numai ce e mancatul sanatos dar si cu ce se "asorteaza":yes:
Revelatia mi-a produs-o un doctor pe care vi-l recomand:thumbup:
Acest doctor e pe placul meu. Il iubesc!

Dr. Paulo Ubiratan - Porto Alegre , Rio Grande do Sul, într-un interviu acordat televiziunii locale, a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna ...
-Întrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata?

-Raspuns: Inima a fost facutã pentru a bate de un numãr de ori ... Nu-ti irosi bãtãile cu exercitii. Totul, în cele din urmã, se uzeazã. Accelerarea inimii nu vã va face sa trãiti mai mult. E ca si cum ai spune cã se poate mãri durata vietii unei masini, dacã o faceti sa meargã mai repede. Vrei sa trãiesti mai mult? Trage un pui de somn!

Î: Ar trebui sã mã opresc cu consumul de carne rosie si sa mãnânc mai multe fructe si legume?

R: Trebuie sã întelegi logica eficientei ... Vaca ce mãnâncã? Iarbã si porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic altceva decat un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei sa manânci niste boabe - mãnâncã pui!

Î: Ar trebui sã reduc consumul de alcool?

R: Categoric, nu! Vinul se face pe bazã de fructe. Brandy este distilat din vin, ceea ce înseamnã cã acesta trage apa din fructe, astfel încât sã profiti din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteti consuma!

Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?

R: Filosofia mea este: dacã nu aveti nicio durere ... sunteti bine!
Î: Fripturile sunt daunatoare?
A: Nu m-ai ascultat! ... Astãzi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Acestea rãman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie dãunãtor?

I: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii?

R: Categoric nu! Exersarea unui muschi doar il face sã creasca în dimensiune.

Î: Ciocolata face rau?

R: Esti nebun? E cacao! O altã legumã! Este bunã pentru a fi fericit!
Si tine minte: viata nu ar trebui sã fie o cãlãtorie pânã la mormânt, cu intentia de a ajunge sãnãtos acolo, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine apucã celãlalt drum: bere într-o mânã, chips de cartofi în cealaltã, mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând cã ...
A MERITAT SA FACI CALATORIA! :yeah:
Dacã a umbla inseamnã a fi sãnãtos, postasul ar fi nemuritor!
Balena inoatã toatã ziua, mãnancã doar peste, bea apã si totusi e TARE GRASA!

REMEMBER:
Un iepure aleargã toatã viata si trãieste 15 ani; broasca testoasã nu aleargã NICIODATA si trãieste 450 de ani. :slap:

N.B. Noroc am ca mesajele nu pot fi decat aplaudate! Altfel cred ca ma umpleam de..:thumbdown::thumbdown::thumbdown: sau cel putin un :tomato:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)
Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Mancare de proasta calitate la hotel. Ciolte-Marin Oana Ciolte-Marin Oana Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns(sfat)la urmatoarea situatie. Am achizitionat un pachet de 12 zile cazare+tratament+mancare in regim ... (vezi toată discuția)