Astfel, explica specialistii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF ), potrivit prevederilor Codului fiscal si normelor de aplicare ale acestuia, "sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda ".
La stabilirea venitului impozabil din salarii se au in vedere si avantajele primite de persoana fizica, cum ar fi cadourile primite cu diverse ocazii, cu exceptia celor mentionate la art. 55 alin. 4 lit. a din Codul fiscal .
Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.
Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie se aplica atat darurilor constand in bunuri, cat si celor in bani, in cazul tuturor angajatorilor de forta de munca.
Asadar, conchid specialistii ANAF, nu este impozabila valoarea tichetelor cadou oferite copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cele oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie, pana la limita maxima de 150 de lei pentru fiecare persoana.
~ final discuție ~