avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - consecinte

ieri am fost implicat intr-un accident rutier... o femeie a pus piciorul pe trecerea de pietoni... eu am venit cu motocicleta... aveam cam 50 km pe ora.. mi-am dat seama ca nu pot sa o evit,... am tras stanga.. am franat,,, am derapat si am cazut.. si din cazatura am lovit-o cu piciorul meu sau cu roata pe ea,, am lovit-o la titbie.. a fost la spital.... de acolo i-a spus k nu are fractura... si i-a dat drumul seara acasa.... am vorbit cu ea .. a zis ca nu are pretentii ca nu vrea sa ajungem la judecata.. ce trebuie sa fac in continuare? trebuie sa o duc eu pe ea la politie sa dea declaratie.. sau o cheama politia.... presupun ca mi s-a deschis si dosar penal... dar o data ce da declaratie k nu are pretentii.. se inchide dosarul penal?? cum trebuie sa procedez? eu vreau sa stiu daca dupa toate astea raman cu cazier.. sau alte probleme juridice?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:12, 23 Mai 2012
important este sa nu faca plangere in cele 60 de zile asa cum a mentionat @franciscgerber.
daca va face plangere dosarul penal va ajunge la parchet unde in mod sigur se va dispune NUP avand in vedere ca persoana accidentata nu a necesitat mai mult de 10 zile de ingrijire medicala. se va dispune suspendarea permisului ptr 90 de zile intrucat s-a incalcat o regula care prevede suspendare (neacordare de prioritate pietonilor).

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul
sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

Art.100. - (3) b) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
(3) b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
cyan, moderator
va multumesc pentru informatiile oferite..... mult succes si voua in continuare!
Puteti fi sanctionat pentru depasirea vitezei legale in zona producerii accidentului. la apropierea de marcajele pentru treceri de pietoni aveti obligatia de a reduce viteza pana la maxim 30 km/h.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani bm41 bm41 in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victimă nedeclarat. ce se poate întâmpla dacă până la urmă victima ajunge la spital? zenmi zenmi Buna ziua!Va rog sa mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care o persoana conducator de utilaj agricol(caruta) a fost implicat intr un accident cu un ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat si fuga de la locul accidentului alex877 alex877 buna ziua ! as dori sa stiu care ar putea fi pedeapsa pentru faptele acestea si cat dureaza drumul dosarului de la procuror pana in instanta? cu multa stima ... (vezi toată discuția)