avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Ce este acela un expert in accesarea fondurilor ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Ce este acela un expert in accesarea fondurilor europene?

Am tot intalnit o gramada de anunturi cu firme pregateau astfel de experti dar pardoxal nu se explica aproape deloc cam ce este cu aceasta meserie... Nu se explica ce studii sau ce pregatire este necesara pentru a deveni expert AFE, nu se enunta nici macar ce activeaza ei efectiv... adica in ce consta activitatea lor obisnuita. Am aflat totusi ca ei de fapt intocmesc un dosar unde probabil stocheaza tot felul de documente insa despre care nimeni nu vorbeste.. cel putin nu am gasit eu pe net ceva... Iar programele pentru cursuri in acest domeniu sunt foarte ambui, nu se explica nimic clar. Nu se explica nici macar daca expertii sunt responsabil cu testarea fezabilitatii sau intocmirea planului de afaceri sau nu. La fel nu se vorbeste nimic despre calculele contabile ce trebuiesc realizate( vezi Cash flow posibil realizabil). Nu se descriu aptitudinile necesare pentru urmarea acestei meserii, ce trebuie sa fie la baza noul invatacel de fapt; inginer, economist, jurist samd??
Părerea mea e că domeniul este nou şi se încearcă formare unor persoane competente în acest domeniu.
Din cate stiu eu persoana care urmeaza aceste cursuri trebuie sa aiba studii superioare si poate fi inginer,economist,jurist,absolvent al oricarei specialitati a studiilor superioare.
Competentele profesionale dobandite:
-pregatirea eleborarii proiectului, analiza SWOT, matricea logica, etc.
-documentare
-stabilirea parteneriate
-elaborare proiect.
Acest expert poate lucra impreuna cu un economist pentru partea economica.
Jurist si economist mai inteleg.. dar inginer ce treaba are?? De ce nu si medic? :D
Oricine are o gandire logica si isi doreste sa faca astfel de cursuri este capabil apoi sa scrie un proiect.Chiar si inginerul sau medicul.
Planul de afacei presupune o gandire logica si invatarea modului de a gandi un proiect.
Propun sa cititi mai multe despre aceasta ocupatie pe internet gasiti multe detalii.
@Iulian81, nu va repeziti inainte de a sti ce inseamna o ocupatie si ce inseamna formarea profesionala continua. Ocupatia "Expert accesare fonduri structurale si de coeziune" are standard ocupational la CNFPA. Nu mai zic ca are cod COR si este in nomenclator. Cautati acolo standardul ocupational si veti gasi tot ce presupune: calificare necesara, competente, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in munca ... pufosme pufosme Buna ziua, Am absolvit facultatea de Inginerie Electrica in cadrul universitatii Politehnica Bucuresti pe programul Sisteme Electrice, iar acum sunt in ... (vezi toată discuția)
Diferente in cor- inspector resurse umane sau specialist resurse umane ? ContSters116875 ContSters116875 In urma modificarilor la ITM, firmele au dreptul de a tine si completa cartile de munca. Pentru a opera in REVISAL e nevoie ca un angajat - eu - sa obtina ... (vezi toată discuția)
Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)