avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozit PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozit PFA

Buna Seara , Sunt PFA din ianuarie 2012 si nu l-am folosit ( am primit decat vro 50 ... 60 ron o plata de la o firma ) si acum 2 luni m-am trezit cu un plic de la ANAF ca trebuie sa platesc 2000 RON impozit pe primele 3 luni sau ceva de genu .... nustiu de unde sa ajuns la suma asta am fost la ei si mi-au zis ca sa calculat din estimarile mele ... ce pot sa fac mi-a zis tanti aia ca trebuie sa ma duc sa radiez pfa ( si ca este posibil sa fie prea tarziu acum ) daca nu platesc ce mi se poate intampla daca nu platesc suma respectiva ... nu am nimic pe numele meu nu muncesc in alta parte ....
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 23:19, 22 Mai 2012
Multumesc de raspuns .... dar nu am inteles nimic din articolele de mai sus sau ce sunt ele ... pe mine ma intereseaza ce o sa fac de acum incolo ... adica daca mai pot repara ceva ca sa nu mai platesc .. sau sa platesc pe venitul realizat sau ce mi se intampla daca nu mai platesc deloc ...
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Sa ma corecteze doamna contabil daca gresesc. Trebuie sa platiti acea suma. La inceputul anului urmator veti depune o alta declaratie in care veti arata venitul efectiv realizat (brut, cheltuieli deductibile efectuate, venit net pentru impozitare).
Se va constata ca ati platit mai mult impozit decat ar fi trebuit si veti primi banii inapoi.
eu ma gandeam sa radiez pfa-ul ...... dar ma gandesc ca daca nu platesc cei 2000 ron nu au ce sa imi faca ...... nu au ce sa imi ia ... eventual sa am unele probleme ca vreau sa trec o masina pe numele meu ...

si ar mai fi inca o chestie ...

La acesta suma se pun penalitati ?? si daca da cat
@horeabortan
Nu am ce sa corectez. Postarea anterioara am facut-o pentru ca ati scris mai sus sa incerce sa depuna declaratie rectificativa.:)

Nu se poate depune @Aleex123. Asa cum am scris mai sus, sunteti bun de plata. Si incercati sa intelegeti ceea ce scrie mai sus, deoarece va trebui sa platiti trimestrial aceasta suma, si daca vreti si daca nu. Anul viitor depuneti declaratia privind veniturile realizate si atunci veti primi banii inapoi. Cam asa se traduce articolul de pe site-ul M.F.

In primele 30 de zile de la data cand trebuia stinsa datoria nu se platesc penalitati, ci doar dobanzi de intarziere de 0,05% pe zi. in perioada de la 31 la 90 de zile de neplata a darilor se calculeaza penalitati in procent de 5% din suma. Nu conteaza in ce zi a intervalului se face plata, suma achitata fiind formata din ceea ce era datorat plus cota de penalizare de 5%. Dupa trecerea a 90 de zile, oricand se face plata, la ceea ce era de platit se adauga o penalitate de 15%.
Pai nu il puteti radia pana cand nu platiti impozitul. Iar daca stati fara sa platiti, bazandu-va ca nu aveti nimic pe nume, stiti ce se va intampla? Finantele va vor trimite din cand in cand somatii. Iar cand veti avea salar sau bunuri pe nume, veti ramane fara nimic. Salariu poprit, fara casa, fara nimic. Unde sa mai spunem ca, la 2000 lei debit prinicipal, in cca 1,5 ani accesoriile (dobanda+penalitati) veti plati inca 2000.
Va dau cazul unui nou client al meu. M-a contactat ieri disperat ca i s-a pus sechestru pe casa si poprire pe conturi. Cand m-am dus azi la executari silite, avea 30.000 datorii catre fisc. Din care circa 10.000 impozite neachitat si 20.000 penalitati si dobanzi. Din 2006 incoace. Iar la cum isi fac baietii dosarele de executare silita...slabe sanse. Nu am nici o modalitate de a contesta procedural dosarul. Acum analizez cu un expert contabil, poate gaseste erori in declaratii.
Nu e de joaca.
horeabortan, utilizator

Alte discuții în legătură

Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)
Somatie+titlu executor iulia_is iulia_is Buna ziua, am primit azi o somatie si un titlu executor referitor la impozitul pe venitul realizat din activitati independente , iar la \"Termenul legal de ... (vezi toată discuția)
Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)