avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozit PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozit PFA

Buna Seara , Sunt PFA din ianuarie 2012 si nu l-am folosit ( am primit decat vro 50 ... 60 ron o plata de la o firma ) si acum 2 luni m-am trezit cu un plic de la ANAF ca trebuie sa platesc 2000 RON impozit pe primele 3 luni sau ceva de genu .... nustiu de unde sa ajuns la suma asta am fost la ei si mi-au zis ca sa calculat din estimarile mele ... ce pot sa fac mi-a zis tanti aia ca trebuie sa ma duc sa radiez pfa ( si ca este posibil sa fie prea tarziu acum ) daca nu platesc ce mi se poate intampla daca nu platesc suma respectiva ... nu am nimic pe numele meu nu muncesc in alta parte ....
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 23:19, 22 Mai 2012
horeabortan a scris:

Multumesc, doamna contabil.:D
Eu stateam relaxat cu declaratiile mele, gandindu-ma la rectificative. Brrrr. Bine ca declar intotdeauna putin si prefer sa platesc la inceputul anului in curs pentru cel anterior.

:D Abia acum am vazut ceea ce ati postat. Cu placere domnule avocat.
Doamna contabil este economista.;)
Doamneee in ce tara traim ... zici ca sa fie bine sa fi si tu legal si uite ce iti face statul .. in fine probabil o sa platesc suma acesta cand o sa dispun de ceva bani deoare ce la momentul actual ma intretine viitoarea mea sotie :) ... exista posibilitatea ca suma sa fie platita in rate ... acest impozit este pe tot anul sau acum in iunie - iulie o sa imi mai vina alt plic cu alt impozit de platit ....
Suma calculata este anuala si cred ca aveti de plata 1920 lei, la un venit estimat de 12000 lei.
Gabrielle Monique a scris:

Suma calculata este anuala si cred ca aveti de plata 1920 lei, la un venit estimat de 12000 lei.

Da aveti dreptate am 1920 lei .

Aveti ideie acum daca am de platit acesti 1920 lei, pot sa trec o masina pe numele meu si sa platesc impozit la ea sau ma obliga sa platesc si cei 1920 lei, ca sa pot baga masina ...
Daca PFA-ul are datorii la stat nu puteti obtine certificatul fiscal, nu veti putea inmatricula masina pe numele Dvs. si orice act de vanzare-cumparare devine nul de drept.

Alte discuții în legătură

Doresc infiintare pfa si nu stiu cat sa declar brutul....ajutor! ola1982 ola1982 Buna ziua, Doresc sa infiintez si eu un PFA pentru servicii de infrumusetare la domiciliu....coafor,machiaj,unghii false.Acest PFA ma intereseaza sa il fac ... (vezi toată discuția)
Somatie+titlu executor iulia_is iulia_is Buna ziua, am primit azi o somatie si un titlu executor referitor la impozitul pe venitul realizat din activitati independente , iar la \"Termenul legal de ... (vezi toată discuția)
Ce taxe plătesc în 2019 pentru veniturile realizate din pfa free34ar free34ar Dacă sunt angajata și am și un PFA, ce taxe plătesc în 2019 către statul român pentru veniturile realizate din pfa? (vezi toată discuția)