avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina cumparata cu taxa castigata in instanta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina cumparata cu taxa castigata in instanta

Buna ziua,

momentan detin un autoturism la care fostul proprietar nu a platit taxa de poluare pentru ca a castigat in instanta anularea ei(cam acum 1 an).Acum ma gandeam daca eu vreau sa o vand mai departe,noul proprietar plateste taxa in cazul in care legea nu se schimba?Mentionez ca masina este inmatriculata in RO si pe numele meu in momentul de fata.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
mircea_arj, utilizator
Cel mai recent răspuns: valentinaoarga , utilizator 14:13, 25 Martie 2013
Pana in 13 ian. 2013 nu se plateste taxa la instrainarea autoturismului, dar ulterior da. Deci, cine o cumpara ar trebui sa se grabeasca. Prevederile din Legea nr. 9/2012 si din Normele de aplicare ale acesteia referitoare la instrainarea autoturismului sunt in vigoare, dar aplicarea lor este suspendata pana in 13.01.2013. Dupa aceasta data, va trebui contestata in instanta noua taxa. (La brasov se admit actiunile vand ca obiect restituirea noii taxe prevazute de lg. 9/2012)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
Laura Tolea, Avocat
Eu ma refeream ce se intampla daca o vand in 2013, in situatia mea .
Cumparatorul va trebui sa plateasca taxa, daca nu cere instantei obligarea la inmatriculare fara plata taxei.
buna ziua....

Am cumparat acum o masina a carui taxa a fost castigata in instanta,va trebui sa platesc taxa cand o voi inscrie pe mine?multumesc
(taxa nu afost recuperata)
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
valentinaoarga, utilizator
Da, va trebui sa platiti taxa.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto (9/2012) platita dupa 01.01.2013 - cerere respinsa AlinMiclea AlinMiclea Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta in situatia urmatoare: Am depus la tribunal in iulie 2013 un dosar \\"standard\\" pentru recuperarea taxei auto ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto dinuv dinuv va salut.am o intrebare legata de noua taxa auto,aplicabila din 2013.daca eu cumpar anul acesta(2012)o masina din germania,fabricata in 2002 de ex.,si o ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)