avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neintelegeri cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neintelegeri cu administratorul

Sunt proprietara unui apartament si fac parte dintr-o asociatie de locatari. Sunt in litigiu cu asociatia in calitate de parata, dosar care s-a respins la instanta de fond, considerandu-se ca suma achitata de mine depaseste debitul. Nu emit consideratii in legatura cu moralitatea imputernicitei, specific numai ca in fata mea a emis chitante false. Nu sunt in masura sa duc un razboi de acest gen, asa ca va intreb daca exista o varianta prin care sa nu mai am tangenta cu aceasta persoana. Am dreptul sa ma retrag din aceasta asociatie de proprietari, avand in vedere ca locuiesc in bloc? Pot depune consumurile pentru a se calcula costurile, la o alta asociatie? Exista varianta de a comunica prin avocat cu aceasta persoana, sau prin notar, sau prin oricine altcineva? Bineinteles, intr-o forma legala. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:14, 25 Mai 2012
Art. 8. - (1) Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel putin 2/3 din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
(2) Orice modificare sau completare se inregistreaza la judecatoria care a emis incheierea judecatoreasca de infiintare, fara alte formalitati.
Teoretic veti putea sa va retrageti din Asociatie dar practic atata timp cat locuiti la bloc va supuneti hotararilor si platilor Asociatiei .

(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc!
@ktink,
Da, puteti sa evitati acea persoana apeland la alte persoane. In conducerea si administrarea asociatiei sunt mai multe persoane: presedinte, membri ai comiteytului, administrator, cenzor... Poate ca dintre acestia care sunt vecinii dumneavoastra, oameni pe care i-ati ales in conducerea asociatiei, o fi vreunul pe care-l puteti contacta si discuta cu el. Acesta va poate ajuta.
Daca nu va intelegeti cu nimeni din conducerea asociatiei, poate va intelegeti cu un vecin pe care-l rugati si-l imputerniciti sa va reprezinte interesele in asociatie.
Daca nu gasiti dintre vecini, apelati la persoane din afara asociatie, la o ruda, cunostinta, prieten care sa va reprezinte la asociatie.
Ultima varianata, sigura si eleganta dar poate ceva mai costisitoare, incheiati un contract cu un jurist, un contract clar cu ceea ce are de facut si-acesta se va ocupa sa va reprezinte interesele in asociatie.
De retras sau a fi la alta asociatie, din alt bloc, nu este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica, doresc sa ma retrag din asociatia de proprietari. ana_nicolla ana_nicolla Fac parte dintr-o asociatie de proprietari, locuind la bloc si doresc sa ma retrag din aceasta, platindu-mi toate darile prin contracte incheiate cu furnizorii ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Decizie discriminatorie luată de comitetul executiv în privința animalelor de companie. cum se poate contesta? 1984a 1984a Buna ziua. Am urmatoarea problema.Detin un caine de talie mica intr-un apartament.comitetul executiv ia decizia ca locatarii nu au voie sa tina caini(nu si ... (vezi toată discuția)