avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa superioara de salarizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa superioara de salarizare

Buna seara.Va rog frumos un raspuns in legatura cu avansarae mea in clasa superioara de salarizare fiind functionar public. La data de 01.08.2011,vin prin transfer in interesul serviciului la Primarie pe un post vacant de referent clasa III-grad profesional superior,treapta 3,gradatia 5(citez din dispozitia primarului de numire).Tot in anul 2011-iulie,am absolvit Facultatea de Menegement Financiar Contabil cu specializarea Finante-Banci.Luna aceasta depun cerere de trecere intr-o clasa superioara de salarizare atasand adeverinta ce tine loc de diploma,iar secretarul imi raspunde verbal ca" nu pot promova deoarece postul trebuia transformat inainte de ziua transferului cel putin cu o saptamina,si ca acum nu se mai poate"Mentionez ca mai am 3 colegi care au terminat aceeasi facultate odata cu mine,incadrati pe aceleasi functii ca si mine,cu mentiunea ca ei nu au venit prin transfe,r si ca lucrau acolo de mai multi ani.Cererile lor, depuse odata cu a mea li s-a aprobat,maine avand examenul.Va rog frumos raspundeti-mi daca s -a procedat corect,daca eu mai pot promova vreodata pe acel post,si daca nu e corect ce mi s-a spus ,unde ma pot adresa pentru rezolvarea problemei.Multumesc frumos.:(
Cel mai recent răspuns: gordius , utilizator 15:41, 24 Mai 2012
si de ce nu va inscrieti la concursul de promovare in clasa? :)
Promovarea in clasa

Legea 188/1999 Statutul functionarilor publici
ART. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
#B
(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului.
#M21
(3) Promovarea în clasă nu se poate face pe o funcţie publică de auditor sau de consilier juridic
Deci, promovarea in clasa nu depinde de existenta unui post vacant.
Trebuie sa depuneti o cere pentru a participa la examen.
Daca la examen a-ti fost declarat admis, postul pe care il detineti va fi transformat intr-un post de Cl.I in grad profesional asistent.
Avizul pentru transformarea postului se solicita de catre secretarul primariei de la ANFP.
Concursul s-a organizat decat pentru cele trei posturi ale colegilor mei.Postul meu nu a fost scos la concurs pe motivul ca nu ma incadrez fiind venita prin transfer, si ma repet, cu cele spuse de secretar ca se putea si la mine daca stia ca vin prin transfer sa fi dat inainte o hotarare de consiliu local de transformare a postului.De venirea prin transfer nu am stiut nici eu,deoarece m-am transferat in ultima zi a preavizului in care ma aflam la DGFP Giurgiu.Stiam ca sunt posturi vacante la primarie(pe studii medii)dar credeam ca nu le pot ocupa decat prin concurs, asteptand sa fie scoase la concurs. Si chiar atunci ,in ultima zi de preaviz am aflat ca ma pot transfera,fara concurs,si ca urmare m-am transferat la Primarie.Mentionez ca ma aflam in preaviz,deoarece unitatea la care lucram apartinand de DGFP Giurgiu se desfintase.Deci cum ma puteam inscrie la concurs?
Sa recapitulam:
1. Dvs. a-ti fost referent clasa III-grad profesional superior la DGFP Giurgiu
2. V-ti transferat la o primarie pe un post de aceasi nivel, adica de referent superior Clasa a III a
3. In 2011 a-ti absolvit o facultate, a-ti obtinut si diploma de licenta , dar pana la data de 01.08.2011data cand v-ati transferat , nu a-ti absolvit examenul de promovare in clasa ( probabil inca nu a fost organizat la DGFP examenul )
4. Puteati sa va inscrieti la examenul de promovare in clasa si la primarie, daca acest examen a fost organizat dupa venirea Dvs. sau daca a fost organizat inainte se poate organiza un nou examen.

Ideea este ca transferul se confprm Legea 188/1999 Statutul functionarilor publici
Art.90
(5) Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul, În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală.

Adica, daca Dvs la DGFP erati numita pe o functie publica de executie de Cl.III prin transfer nu puteati fi incadrata la primarie decat pe o functie similara .
Degeaba se transforma inainte postul vacant de la primarie in post de studii superioare ca nu puteati fi incadrat intr-un post de nivel superior .
Cred ca problema celor de la Primarie este faptul ca in Planul de ocupare a functiilor publice pentru anul 2011, 2012 , postul nu a fost cuprins in numarul de functii prevazute pentru promovare.
Multumesc pentru mesaj,acum m -am lamurit care este "buba"adica a fost omis"cu buna stiinta"cuprinderea postului meu in planul de promovare...Mai am o singura intrebare,si nu vreau sa par prea insistenta, dar acest plan se intocmeste in fiecare an,pentru anul urmator,sau cum?si daca da, la ce data?(adica ma refer de ce in planul de promovare pt.2012,nu a fost cuprinsa si functia mea, din moment ce eram angajata din anul 2011,si se cunostea faptul ca am absolvit o facultate?).Inca odata scuze pt. insistente,dar va rog sa ma intelegeti in ce situatie sunt...

Alte discuții în legătură

Promovare in treapta superioara functionar public Maria45 Maria45 am absolvit facultatea de stiinte juridice si administrative brasov, specoalitatea administratie publica si lucrez la primarie de comuna de 20 de ani.dupa ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionar public cristina12ung cristina12ung sint referent superior ( asistenta medicala) la Directia de Sanatate Publica in cadrul Serviciului Programe de Sanatate si absolventa de studii superioare cu ... (vezi toată discuția)
Functionar public cetateanuly cetateanuly Sunt angajat ca referent cu toate ca am studii superioare terminate inaintea angajarii Am acceptat acest post pentru ca doar posturile de referent erau ... (vezi toată discuția)