Buna seara.Va rog frumos un raspuns in legatura cu avansarae mea in clasa superioara de salarizare fiind functionar public. La data de 01.08.2011,vin prin transfer in interesul serviciului la Primarie pe un post vacant de referent clasa III-grad profesional superior,treapta 3,gradatia 5(citez din dispozitia primarului de numire).Tot in anul 2011-iulie,am absolvit Facultatea de Menegement Financiar Contabil cu specializarea Finante-Banci.Luna aceasta depun cerere de trecere intr-o clasa superioara de salarizare atasand adeverinta ce tine loc de diploma,iar secretarul imi raspunde verbal ca" nu pot promova deoarece postul trebuia transformat inainte de ziua transferului cel putin cu o saptamina,si ca acum nu se mai poate"Mentionez ca mai am 3 colegi care au terminat aceeasi facultate odata cu mine,incadrati pe aceleasi functii ca si mine,cu mentiunea ca ei nu au venit prin transfe,r si ca lucrau acolo de mai multi ani.Cererile lor, depuse odata cu a mea li s-a aprobat,maine avand examenul.Va rog frumos raspundeti-mi daca s -a procedat corect,daca eu mai pot promova vreodata pe acel post,si daca nu e corect ce mi s-a spus ,unde ma pot adresa pentru rezolvarea problemei.Multumesc frumos.:(
Ordin nr. 7660/2006
din 24/08/2006
privind aprobarea Instructiunilor pentru elaborarea Planului de ocupare a functiilor publice
Art.7 - (1) Ordonatorii principali de credite din administraţia publică centrală sunt obligaţi să transmită Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici propunerile pentru anul următor, conţinând datele prevăzute de art. 21 alin. (1) lit. a) - g) din Legea nr.188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 1 iulie a fiecărui an.
(3) Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici centralizează propunerile ordonatorilor principali de credite din administraţia publică centrală până la data de 1 august a fiecărui an.
Legea 188 /1999, statutul functionarilor publici
Art.21?
Cred ca la nivel local trebuiesc elaborate pana la 01 iunie a fiecarui an
Consultati va rog cele norme, acolo aflati mai multe.
Scuze , aceasta este capitolul referitor la administratia publica locala
CAPITOLUL III
Elaborarea planului de ocupare a funcţiilor publice din administraţia publică locală
Art.10 - (1) Ordonatorii principali de credite din administraţia publică locală sunt obligaţi să transmită Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici propunerile pentru anul următor, conţinând datele prevăzute de art. 21 alin. (1) lit. a) - g) din Legea nr.188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 31 august a fiecărui an.
(2) Prevederile art.7 alin. (2) din prezentele Instrucţiuni sunt aplicabile şi în cazul ordonatorilor principali de credite din administraţia publică locală.
(3) Proiectul planului de ocupare va fi supus consultării cu organizaţiile sindicale ale funcţionarilor publici reprezentative organizate în condiţiile legii.
(4) Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici analizează propunerile autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică locală şi transmite eventuale observaţii şi propuneri în termen de 30 de zile de la data primirii datelor transmise conform art. 10 alin. (1).
Art.11 – (1) Până la data de 15 octombrie a fiecărui an, consiliul local, respectiv consiliul judeţean, va aproba Planul de ocupare a funcţiilor publice, iar modalităţile de ocupare a funcţiilor publice transmise de către autorităţile şi instituţiile publice devin obligatorii.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică locală, modalităţile de ocupare a funcţiilor publice pot fi modificate semestrial, cu înştiinţarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
Art.12 - (1) Planul de ocupare a funcţiilor publice pentru ordonatorii principali de credite din administraţia publică locală va fi aprobat cu respectarea observaţiilor şi propunerilor transmise de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, conform art.10 alin. (3).
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage neacordarea avizelor necesare punerii în aplicare a Planului de ocupare.
Art.13 – În termen de 30 de zile de la data aprobării Planului de ocupare a funcţiilor publice pentru ordonatorii principali de credite din administraţia publică locală, aceştia au obligaţia de a transmite Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici o copie a actului administrativ de aprobare având anexat Planul de ocupare aprobat.