avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestare PV tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestare PV tulburarea linistii publice

Buna ziua,

Am primit un pv pentru tulburarea linistii publice zilele trecute si vreau sa fac o contestatie, dar am cateva intrebari.
Intamplarea a fost ca stateam cu 2 prieteni intr-o camera si povesteam, cand ne-am trezit cu politia la usa. Si au inceput baietii sa ne ia tare, ca "ce-i cu galagia asta?" si pana la urma ne-am ales cu procesul verbal prin care sunt amendat cu 500 de lei. In plus, agentul nu mi-a zis ce a scris pe procesul verbal, numai m-a pus sa semnez.

Vreau sa contest acest pv, insa din cate modele m-am uitat pe internet, ar trebui sa invoc si legiile care mi-ar "spala de pacate".

Am observat totusi ca trebuie sa depun contestatia impreuna cu procesul verbal la tribunal, nu la sectia de politie din care face parte agentul, lucru care este scris pe procesul verbal defapt.

Va rog sa-mi spuneti ce legi as putea sa invoc in apararea mea. Si ar mai fi intrebarea daca martorii mei nu au nici o relevanta in acest proces? (nu sunt scrisi pe procesul verbal)

Va multumesc anticipat si astept raspuns.


PS: cred ca politistul este ceva prieten de-al unui vecin (care a venit o data la mine sa dau televizorul mai incet, si nici macar n-am televizor) pentru ca chiar daca a fost prima "abatere" nu mi-a dat avertisment, ci direct amenda.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
BogdanCos, utilizator
Daca apreciati ca detineti probe temeinice si indubitabile,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Aveti dreptul ca in sustinerea si probarea motivelor prin care solicitati anularea PV sa faceti referire la martori,pe care sa ii individualizati si sa solicitati proba cu martori astfel incat acestia sa poata fi audiati de catre instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda fara proces verbal zEneca123 zEneca123 Buna ziua, am si eu o problema la care as dori parerile dumneavoastra va rog. Acum 2-3 saptamani cu aproximatie, intr-o noapte, am fost abordat de un echipaj ... (vezi toată discuția)
Problema privind politia comunitara marcian marcian Buna ziua si respect...decurand am primit si eu o amenda de la politia comunitara pt ce nu stiu ca nu mi-sa spus ce fapta am savarsit si nici ce lege am ... (vezi toată discuția)
Amenda tulburarea linistii publice Kalvin1323 Kalvin1323 În urma cu o săptămână eram cu niște prieteni la bar ne întâlnisem sa bem câte ceva. La un moment dat intra în bar 4 agenți de poliție 3 bărbați ... (vezi toată discuția)