avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Amenda fara proces verbal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Amenda fara proces verbal

Buna ziua, am si eu o problema la care as dori parerile dumneavoastra va rog. Acum 2-3 saptamani cu aproximatie, intr-o noapte, am fost abordat de un echipaj de la politia locala format din 2 barbati, cu pretextul ca au fost sesizati cum ca noi am tulbura linistea publica. Eram in jur de 7 baieti si 5 fete, un grup destul de mare, insa am vorbit politicos cu ei si am fost cooperativi. Am negat acest fapt, am incercat sa le explic ca nu facem galagie, nu ascultam muzica, nu tipam, doar vorbim intre noi. Niciunul dintre cei doi nu s-a legitimat insa am zis sa nu fac mai mult circ decat este si am cooperat cu ei. Toti cei 7 baieti am fost identificati (niciunul nu a avut buletinul la el asa ca i-am spus datele verbal) iar unul dintre ei a zis ca fetele sunt iertate si ca are treaba doar cu baietii. Dupa ce ne-a identificat pe toti 7 si a verificat datele prin statie (toate fiind corecte) a spus ca o sa fim toti 7 sanctionati cu 200 de lei pentru tulburarea linistii publice. Bineinteles ca l-am intrebat pe ce baza sunt sanctionat, daca exista vreo dovada, vreun martor, eu sustin ideea ca acum am iesit din casa si am venit acolo si am fost amendat pe nedrept. Ulterior am aflat ca nu a fost un apel oficial la 112 cum ca cineva sa fii sesizat ca noi facem galagie, aparent ''cineva'' a sunat pe unul dintre agenti pe numarul personal, iar acest fapt nu cred ca este tocmai corect. Dupa tot acest timp, ieri, 16/IUL/2018 vreo 5 baieti au primit amenzile acasa, eu inca nu am primit-o dar ma astept sa o primesc cat de curand iar niciunul nu vrea sa o plateasca pentru ca noi stim ca am fost sanctionati abuziv si vreau sa o contest. Am 17 ani si vreau sa stiu cum as putea sa fac acest fapt, stiu ca am 48 de ore drept la contestatie, vreau insa sa va intreb daca este legal ca eu sa fiu sanctionat fara a cunoaste procesul verbal la data constatarii si fara sa-l semnez cum ca l-am luat la cunostinta, sa primesc dupa 14 zile amenda prin posta acasa. Vreau sa va mai intreb daca credeti ca avem vreo sansa sa scapam de ele cumva.
In 48 de h poti sa platesti jumatate din amenda priita.termenul pt contestatie este de 15 zile de la primire.Asteapta sa primesti procesul verbal si apoi mai intrebi pe forum cum sa procedezi.
Am inteles, multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera tulburarea linistii publice daca nu exista sesizari? traistarudragos traistarudragos Buna ziua. Se intampla din ce in ce mai des ca fiind in parc, mai multe persoane, sa vorbim putin mai tare, si sa vina politistii sa ne goneasca. Au voie sa ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi noaptea veronik veronik Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-un bloc din sect 5, cartier Rahova. In apartamentul de sub cel unde locuiesc eu, stau tot cu chirie 2 baieti, studenti ... (vezi toată discuția)
Asociatia de propietari Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu eu locuiesc intr-un apartament cu chirie in craiova.vecinul meu isi revoneaza apartamentul si de dimineata de la 8 pana seara la orele 21-22 bate intr-una. ce ... (vezi toată discuția)