avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... protectia consumatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

protectia consumatorului

pentru a reclama o firma trebuie scris prima data la comisariatul judetean sau la ANPC BUCURESTI?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:24, 25 Mai 2012
Pentru a depune plangere la autoritatea nationala pentru protectia consumatorului,este necesar functie de fiecare structura zonala in parte fie de sesizare telefonica, fie de prezentarea personala la sediu
Pentru a putea fi primita plangerea/sesizarea,persoana care solicita implicarea OPC pentru solutionare,trebuie sa depuna in copie ,sa faca dovada cu document legal ca unitatea reclamata detine obligatii fata de reclamant
Daca nu detineti factura,chitanta,bon de casa,de regula OPC nu primeste plangeri
Initial plangerea se adreseaza la oficiul local de protectie a consumatorului
ANPC trimite spre rezolvare comisariatelor judetene, nu ati face altceva decat sa ''mariti'' timpul de rezolvare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)
Obligatia de afisare a nr tel al opc-ului !!! DAYANA_Only DAYANA_Only Afisarea telefonului pentru oficiul de protectie a consumatorului si a condicii privind reclamatiile consumatorilor incumba numai comerciantilor care [b]vand ... (vezi toată discuția)
Sesizare opc? ramicielo ramicielo Buna seara! Cum se procedeaza in situatia in care ai cumparat o pereche de pantofi/ghete din piele de iarna imblanite, si la prima purtare iti intra apa in ... (vezi toată discuția)