avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cazuri de nulitate absoluta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cazuri de nulitate absoluta

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca s-au adus schimbari cu noul cod in ceea ce priveste cazurile de nultate absoluta
Cel mai recent răspuns: VIRGIL31 , utilizator 20:23, 26 Mai 2012
Noul Cod Civil instituie principiul retroactivitatii efectelor nulitatii si pentru contractele cu executare succesiva. In acest sens, art. 1254 (3) din Noul Cod Civil prevede ca, la desfiintarea contractului, partile vor fi tinute sa restituie, in natura sau prin echivalent, prestatiile primite, chiar daca acestea au fost executate succesiv sau au avut un caracter continuu. Acelasi text prevede ca restituirea se va face in conformitate cu dispozitiile art. 1639 – 1647 privind modalitatile de restituire a prestatiilor.

www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc!! Aceasta e singura noutate in ceea ce priveste cazurile de nultate absoluta ??Multumesc inca o data..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem anula „fizic” în instanțe cele 11 hotărâri ale adunării generale, dacă le-am anulat deja definitiv, prin semnăturile a 4 judecătoare ? flory_mr flory_mr Cum procedăm dacă noi am câștigat un proces în care 4 judecătoare din două Instanțe au semnat sentința definitivă de Nulitate Absolută a ... (vezi toată discuția)
Nulitate titlu - nulitate acte de instrainare subsecventa bordmail3 bordmail3 1. Exista vreun articol din noul cod civil care sa precizeze ca in cazul unui titlu de proprietate lovit de nulitate absoluta pentru incalcari ale L 169/97 art ... (vezi toată discuția)
La asoc de proprietari cine semneaza o factura ptr reparatiile executate ???? bb205447355 bb205447355 la asoc de proprietari factura de reparatii a diferitelor instalatii este semnata de :presedintele as de proprietari si reprezentantul firmei care a executat ... (vezi toată discuția)