Buna ziua,
Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce fel de act as putea face? Iar in cazul decesului meu, acesta sa ramana in posesia ei .
Cu mare stima
Pai daca incheiati o conventie matrimoniala nu mai trebuie testament, eu v am enumerat actele pe care le puteti face!
Daca nu doriti conventie faceti testament.
Totusi mai am o intrebare. Un astfel de act de donatie si cu acea clauza mai poate sa fie atacata in istanta ? Spre exemplu: cineva din familia mea poate sa se ridice cu pretentii si sotia mea sa piarda ?
Donatia nu se face cu clauza de preciput , v am spus de conventie matrimoniala care este cu totul si cu totul altceva . Aceasta conventie presupune schimbarea regimului matrimonial. Daca faceti aceasta conventie se poate insera acea clauza de preciput care nu este supusa raportului donatiilor dar este supusa reductiunii liberalitatilor excesive, adica descendentii dvs , mostenitorii rezervatari , pot cere reductiunea acestei clauze de preciput pentru ce le incalca rezerva succesorala. Acest lucru se poate intampla la decesul dvs, daca Sotia va supravietuieste bineinteles.