avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriptie drept la actiune raspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriptie drept la actiune raspundere patrimoniala

Doresc sa stiu daca pot considera ca data nasterii dreptului de a cere raspunderea patrimoniala a unui contabil data la care s-a intocmit un raport de inspectie fiscala a administratiei financiare, prin care am primit o amenda, ca urmare a inregistrarilor gresite in contabilitate facute de respectivul contabil. Controlul a fost efectuat pe ultimii cinci ani, cu amenda reprezentand imputatii de plata si maajorari de intarziere. Este prescris dreptul meu pentru a-l da in judecata pe contabil pentru primii doi ani de control, sau se considera ca termenul de trei ani curge de la momentul raportului de inspectie fiscala?
Cel mai recent răspuns: dana_toader , utilizator 11:39, 28 Mai 2012
În ceea ce privește începutul prescripției extinctive, aceasta începe să curgă de la data când titularul dreptului la acțiune a cunoscut sau, după împrejurări, trebuia să cunoască nașterea dreptului său.

Prin urmare, termenul de 3 ani va incepe sa curga de la data luarii la cunostinta de raportul inspectiei fiscale.
Multumesc, asa cred si eu, sper sa fie si instanta de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie si insulta pe internet sorosporos sorosporos Buna ziua, As vrea sa stiu in cat timp imi expira dreptul de a actiona in judecata pe cineva care m-a insultat. Spre exemplu, daca pe un blog exista un text ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, Mihai Pop Mihai Pop Ce se intelege prin termenul ,,prescriptie extinctiva,,? Multumesc (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala iongheorghevasile iongheorghevasile Buna seara, care este termenul de prescriptie pentru raspunderea patrimoniala a angajatului pentru daune aduse societatii din vina sau in legatura cu munca sa, ... (vezi toată discuția)