avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulament intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulament intern

daca in cim programul de lucru este de 8 ore pe zi 40 pe saptamana, poti prin regulament intern ca sa te acoperi, sa modifici durata zilnica la 6 ore+ 5 duminica, care chipurile se platesc dublu? si asa salariatul face norma de 40 pe saptamana. cum poti demonstra ca angajatul lucreaza in realitate 8 ore de luni-vineri+ 8 ore duminica?
Cel mai recent răspuns: gogu2 , utilizator 18:53, 5 Iunie 2012
Nu se poate modifica asa ceva prin Reg.Intern.. trebuie intocmit act aditional la c.i.m.

Art. 119 C.mun.
Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.
multumesc frumos pentru raspuns. dar chiar au facut-o si au venit cu regulamentul intern in instanta. ce poate face avocatul meu?
Ati semnat acest Regulament ? ... avocatul dvs va trebui sa invoce art..41 alin.1 si 3 din Codul Muncii...
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
......
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
......
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

În conformitate cu dispoziţiile acestui articol din Codul civil, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor.
nu am semnat acel regulamnet, l-au semnat 3 reprezentanti ai salariatilor. dar nu cuprindea acel pasaj despre programul de lucru cind l-am citit, a fost introdus ulterior pentru ca nu are un numar precis de pagini, nu sunt numerotate, are doar stampila firmei si semnatura directorului...pot adauga ce vor in el cind au chef.
multumesc mult pentru raspuns, l-a invocat avocatul dar judecatoarea nu a tinut cont de el, oricum e o bataie de joc acest proces...
Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora. .. asadar, semnatura reprezentantilor nu va este opozabila .. parerea mea este ca fiecare dintre salariati trebuie sa ia cunostinta de prevederile R.I.

Alte discuții în legătură

Regulament intern - luare la cunostinta hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca exista o prevedere legala conform careia Regulamentul Intern trebuie sa fie luat la cunostinta prin semnatura de catre ... (vezi toată discuția)
Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara tenteamaria tenteamaria am dreptul la o copie a regulamentului de ordine interioara din cadrul unei societati la care lucrez??? mentionez ca l-am semnat insa nu vor sa imi dea o copie ... (vezi toată discuția)