Buna ziua,stie cineva daca mai este obligatorie plata acestei taxe pentru persoanele juridice sau nu?La telefon doamna de la radiotv a spus ca ai,n-ai,dai.
Chiar asa sa fie?
Buna ziua!
Urmeaza sa inchei un contract de comodat pe o parte din apartamentul meu pt un SRL.
in apartamentul meu platesc (in opinia mea abuzim oricum) taxa radio tv, prin contractul cu ENEL....ma rog, ca tot omul....
Societatea nu isi va desfasura activitatea in apartament, serviciile se presteaza la beneficiar iar srl-ul nu va avea nici TV nici radio si sigur nu se va uita la "Romanii au talent" pe internet.
Sa inteleg ca voi fi obligata sa platesc de 2 ori aceasta taxa: o data ca persoana fizica, titular de contract cu electrica si o data ca SRL????
e abuziv chiar si o singura data, dar'mite de 2 ori....
Apreciez eronata interpretarea dumneavoastra, nu platiti taxa de doua ori. Aceasta taxa este platita de persoana fizica X si de persoana juridica Y. Ca intamplator, X este asociat unic in Y este alta poveste ...
Ca persoana fizica puteti solicita sa nu mai platiti taxa, se depun niste declaratii in acest sens.
ok, sa zicem eronata, dar exacta...
ce are a face o societate care nu are televizor, nu are radio, nici calculator si nici macar contract de furnizare energie electrica cu plata acestei preaminunate taxe?
stau eu asa linistita la mine acasa si imi vine o adresa peste vreo 2 ani eventual in care mi se spune ca sc.... trebuie sa plateasca taxa tv desi nu a incheiat nici un contract in acest sens?
ca societate nu pot solicita sa nu platesc aceasta taxa?
iar ca persoana fizica unde pot face aceste demersuri?
multumesc anticipat! :)
intre timp am mai citi pe ici pe colo, presupun ca este vorba despre declaratie pe propria raspundere ca nu detin receptoare radio/ tv.......... ma rog, cam trasa de par si pe cea pe persoana fizica o las sa mai cloceasca un pic...
ideea e ce pot face cu societatea? unde ma duc sa declar in numele societatii ca nu am receptor radio/tv pe societate? pt ca daca nu fac nimic sunt aproape sigura ca ma trezesc peste vreun an ca ma someaza sa platesc restante in valoare de nu stiu cat pt un serviciu de care nu am beneficiat.....
Atata timp cat nu exista un contract de furnizare a unui serviciu,nu vad de ce am plati pentru ceva de care NU BENEFICIEM.Ce servicii furnizeaza ei firmelor pe care le obliga la plata acestei taxe?Este un abuz.,in baza unei ordonante idioate care parca era vorba ca o vor abroga pentru toata lumea,nu doar pentru unii.Dar ce sa facem,vin alegerile si nu au timp sa ne ajute pe noi,prima data sa se instaleze ei in saunele.N-au decat sa dea in judecata toate firmele care nu le platesc ceva ce nu primesc.Sa vedem cine castiga.Asta daca mai e DREPTATE pe lumea asta.Ce a facut tvr pentru fiecare firma careia-i solicita aceasta taxa?
Taxa radio
DavidOctavian
Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei ... (vezi toată discuția)