avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda trebuie platita integral acuma
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda trebuie platita integral acuma

Am refuzat sa semnez pv pt neacordare de prioritate la pietoni si mi-a fost suspendat permisul timp de 30 de zile si am primit o amenda. Procesul trebuie sa imi vina acasa si pentru a putea plati doar jumatate trebuie sa platest in 24 de ore, dar intrebarea mea este daca regula asta se mai aplica chiar daca au trecut aproape 2 saptamani (sambata sunt 2 saptamani), decand am primit amenda dar procesul nu l-am primit inca? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:01, 31 Mai 2012
Da, regula se aplica si dupa 2 saptamani.
Termenul se calculeaza de la comunicarea PV.
dariusnego a scris:

(...) Procesul trebuie sa imi vina acasa si pentru a putea plati doar jumatate trebuie sa platest in 24 de ore, dar intrebarea mea este daca regula asta se mai aplica chiar daca au trecut aproape 2 saptamani (sambata sunt 2 saptamani), decand am primit amenda dar procesul nu l-am primit inca? Va multumesc anticipat


HG 1391 _ regulam. aplic. oug 195
Art. 180. – (1) În cazul în care constata încalcari ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut în anexa nr.1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: (...), posibilitatea achitarii de catre persoana fizica, în termen de cel mult 2 zile lucratoare a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, (...).

2 zile x 24 h = 48 ore

Art. 180. – (3) Atunci când contravenientul a fost sanctionat cu amenda, odata cu copia procesului-verbal (exemplarul nr.2), acestuia i se va comunica si înstiintarea de plata, în care se va face mentiunea cu privire la obligativitatea achitarii amenzii la institutiile abilitate sa o încaseze, potrivit legislatiei în vigoare, în termen de 15 zile de la comunicare, în caz contrar urmând sa se procedeze la executarea silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala homerbos homerbos Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv intocmit gresit ContSters105013 ContSters105013 Buna ziua, Pe scurt: Am fost oprit de agent..radar..nu am semnat PV. Pe PV au trecut adresa din buletin, fara sa observe ca am mutatie in alta localitate. ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere cocani19 cocani19 Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-a comunicat ca nu am acordat prioritate la trecerea pietonilor (lucru neadevarat, intrucat pietonul nu ... (vezi toată discuția)