avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Investirea cu formula executorie a hotararii inainte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Investirea cu formula executorie a hotararii inainte de a se solutiona recursul

Se poate obtine hotarare executorie in cazul dreptului de vizita al copiilor in urma unui divort ,inainte sau dupa recurs
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:43, 1 Iunie 2012
Investirea cu formula executorie a hotararii de divort se face dupa ramanerea irevocabila. Daca nu s-a facut recurs si a expirat termenul de recurs, aceasta este irevocabila. Daca s-a facut recurs, decizia din recurs este irevocabila de la data pronuntarii.
Dupa pronuntarea decizie din apel, hotararea poate fi pusa in executare ,chiar daca s-a declarat recurs.

Art. 377 -c.proc.civ
(1)Sunt hotărâri definitive:
.........
3.hotărârile date în apel;

Art. 376 -c.proc.civ.
(1)Se învestesc cu formula executorie prevăzută de art. 269 alin. (1) hotărârile care au rămas definitive ori au devenit irevocabile, precum şi orice alte hotărâri sau înscrisuri, pentru ca acestea să devină executorii, în cazurile anume prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O astfel de sentinta; poate fi investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru O sentinta data de prima instanta, cu cale de atac, cu recurs in 15 zile de la comunicare; 1). Poate fi considerata ca fiind o hatarare \"Dfinitiva\" ? ... (vezi toată discuția)
Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)