Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost incredintata si locuieste cu mine in Belgia.
Din motive personale as vrea ca fetita sa-i fie reincredintata mamei sale,care locuieste in Romania.
Intrebarea mea este urmatoarea: care este calea legala pt a ceda garda fetitei,mamei sale,chiar in cazul in care aceasta nu este de acord?Nu stiu daca este important,dar precizez ca minora are dubla cetatenie(belgo-romana).
Va multumesc si astept un raspuns competent
Problema se afla acolo unde nu poti sa incredintezi minorul parintelui care nu vrea adica a aceluia care nu va avea grija de el.Din moment ce v-ati ocupat de minor atatia ani si nu exista elemente de fapt care sa duca pronuntarea unei hotarari judecatoresti diferite e mult prea greu sa fie incredintat mamei.
O solutie ar fi aceea cu bunicii.
facem o mica observatie: se pare ca aveti un consultant care va sfatuit si va asigurat ca se poate, noi insa suntem de parere ca nu se poate.Daca mama nu vrea copilul, acesta nu-i poate fi impus cu forta.In acest caz unde ar fi binele copilului?Sa stea cu un parinte care nu-l vrea?#-o
Buna ziua!As vrea sa va intreb:daca din motive personale,o duc direct la mama ei ce se poate intampla???Intr-un final m-am ocupat de ea 12ani,mama ei nu a contribuit cu nimic este timpul sa-si ia rolul de mama in primire!!!!!nu??Nu poate fii vorba de abandon deoarece este mama ei si nu ii este interzis sa fie impreuna!!!Va rog,va implor,sunt disperat raspundeti-mi!!!!!!!Va multumesc!
Buna ziua!As vrea sa va intreb:daca din motive personale,o duc direct la mama ei ce se poate intampla???Intr-un final m-am ocupat de ea 12ani,mama ei nu a contribuit cu nimic este timpul sa-si ia rolul de mama in primire!!!!!nu??Nu poate fii vorba de abandon deoarece este mama ei si nu ii este interzis sa fie impreuna!!!Va rog,va implor,sunt disperat raspundeti-mi!!!!!!!Va multumesc!