Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost incredintata si locuieste cu mine in Belgia.
Din motive personale as vrea ca fetita sa-i fie reincredintata mamei sale,care locuieste in Romania.
Intrebarea mea este urmatoarea: care este calea legala pt a ceda garda fetitei,mamei sale,chiar in cazul in care aceasta nu este de acord?Nu stiu daca este important,dar precizez ca minora are dubla cetatenie(belgo-romana).
Va multumesc si astept un raspuns competent
Da, dar copilul cui a fost incredintat?
Mamei sau tatalui ?
Cine are drepturi depline?
Mama are doar drept la vizite, nu ei i-a fost incredintat minorul..
avocat Claudiu Lascoschi
Ati uitat sa mentionati ca mama mai are si obligatia de a contribui la cresterea si educarea minorului si prin plata unei pensii de intretinere
Nu prea conteaza acest aspect.
Mama minorului e posibil sa nu fi achitat niciodata pensia.
Nu ei i-a fost incredintat minorul si in opinia mea tatal are atat dreptul cat si obligatia de a se ocupa de cresterea, ingrijirea si educarea minorului.
Iar in ceea ce priveste obligatia instituita prin hotararea judecatoreasca sunt de parere ca aceasta trebuie respectata pt ca altfel devine incidenta legea penala.Nu am facut un studiu de caz dar asa pare sa se prezinte situatia.
In sitiatia data, tatal isi abandoneaza minorul si e posibil sa devina incidenta legea penala.