avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un tatic disperat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un tatic disperat

Sunt un tatic disperat si va cer un sfat.Ce pot face in cazul in care sotia a parasit domiciliul conjugal cu un copil de 7 luni in lipsa mea fara sa ma anunte.Am venit acasa si am gasit casa goala ,fara sotie si ce e mai rau fara Alex.Ce pot face?
Puteti sa deschideti divortul dar poate ca ar fi mai bine sa incercati sa va impacati daca se poate spune asa intrucat nu vad de ce ar fi plecat daca nu i-ati facut nimic.
O impacare dupa deschiderea unui proces ar fi poate cea mai buna solutie.
Totusi deschiderea divortului ar putea tensiona si mai mult problema.

Pe de alta parte, nu stiu daca deschiderea divortului ar fi cea mai oportuna cale in vederea impacarii.Ar trebui sa obtineti un drept de vizita al minorului in mare viteaza, dar nu stiu daca va mai puteti judeca in acest an pe un astfel de proces.
Greu de spus dar poate ca nu ar fi chiar imposibil.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca a plecat sa nu va treziti ca a introdus si divortul. Sa inteleg ca ati gasit casa goala? A dica, cu alte cuvinte va luat si bunuri din casa?
In acest caz trebuie sa depuneti o plangere penala -furt intre soti- art,210 cp#-o in termen de 60 de zile de cand vi s-au furat bunurile daca nu vreti sa spuna la partaj ca au ramas in casa si sa va puna tot pe d.-stra. sa platiti contravaloarea acestora. Discutati cu un avocat si incepeti demersurile.
Subscriu la cele mentionate de Dna .Av .Top
In speta este vorba savarsirii infractiunii de furt intre soti , prevazut in art 210 Cod Penal , pt punerea in miscare a actiunii penale fiind necesara o plagere penala prealabila , introdusa in termen de 2 luni de la data la care dvs ati luat cunostinta de aceasta sustragere.
Plangerea , ulterior , poate fi retrasa, pana la ramanerea definitva a hotararii , chiar in apel sau recurs.
In caz de pericol de instrainare a bunurilor , poate fi introdusa , chiar in timpul casatoriei , o actiune in partajarea bunurilor comune ale sotilor.
IIncepeti demersurile ! Starea de incertitudine in care va aflati se va accentua daca nu demarati in timp util .
:sorry: ana la urma e si copilul d.-str. Nu sunteti singur in toata povestea asta. Veti rezolva dilema. Succes!
Cu incrdintarea nu e atat de sigur ca nu o poate primi, depinde de situatia concreta de fapt: unde a plecat mama cu acel copil, daca are venituri sa-l creasca, cine a avut concediu de crestere si ingrijire copil etc.

Eu as cauta-o sa vorbesc intai cu ea, nu as introduce direct o actiune, fie ea civila ori penala, ca un razboi ar ucide orice sansa de comunicare...
As vorbi si as pune-o in garda ca fac plangeri si divort, sa stie, ca poate e si ea intelegatoare si vad si eu copilul mai repede decat la finalul divortului...
E numai o parere.

Alte discuții în legătură

Domiciliu temporar in strainatate gabrielle10 gabrielle10 Am divortat in urma cu 2 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judecatoreasca, tatal avand drept de vizita in prima si a treia sapt din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!proces pentru drept de vizita si castigarea custodiei koreh silvia koreh silvia In urma cu cateva luni,prin 9 martie 2010,s-a terminat procesul pentru pensie alimenatara a copilului meu rezultat dintr-un concubinaj de 2 ani. Fostul ... (vezi toată discuția)
Divort,incredintare minor si partaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.Este vorba despre o persoana care doreste sa divorteze si sa-i fie incredintat ... (vezi toată discuția)