avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul de deasupra ma inunda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul de deasupra ma inunda

Vecinul de deasupra are probleme la baie si ma inunda saptamanal.
Am aplelat la bunavointa vecinului dar nu a dat nici un rezultat
Am incercat si cu asigurarea (apartamentul e cumparat cu credit imobiliar), dar din cauza unei clauze din contract nu am reusit sa fac nimic.
Unde sa ma adresez pentru a rezolva problema

Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 12:43, 23 Octombrie 2009
Pentru cel/cei care semneaza cu " blocatari"
Sunteti de un pesimism teribil... Adica legislatia chiar nu-i buna de nimic sau nu se respecta? Circula si un banc in legatura cu ce este legislatia, care este asemuita cu o bariera... nu mai continui ca nu este locul aici. Se pare ca sunteti frustat de-a binelea daca la dvs. in asociatie sunteti "...umilt, batjocorit, si mai ales la discretia acestor gasti de bloc formate din tot felul de ciudati, certati cu bunul simt si mai ales cu educatia..." Este o alta vorba: se spune ca vecinii si rudele nu prea ai cum sa le alegi. Asta-i treaba. De ce va permiteti sa locuiti in acelasi imobil cu acesti ciudati? Poate gasiti o alternativa. Dar sa nu credeti ca sunteti primul sau ultimul proprietar razvratit, insa puteti schimba lucrurile. Sta in puterea celor multi, numai sa-i "miscati" un pic din amorteala. Cam intr-o luna vine sezonul adunarilor generale. Invitati la aceste lucrari functionari de la Primarie, de la furnizori si chiar de la Politie - si sa stiti ca chiar vin. Puneti in discutie ce ne-ati scris, veniti cu argumente concrete si nu se poate sa nu se schimbe ceva... Poate nu chiar totul dintr-o data, dar usor, usor veti indrepta situatia.
Sa stiti ca mie mi-au placut cele scrise, atat de d-na Elga, cat mai ales cele scrise de dl. av. Cristi Boncu. Pai nu dvs. spuneati ca este nevoie de respectarea legislatiei? Pai chiar asa se respecta. Organele abilitate sa-si faca datoria daca sunt sesizate. Si la noi in asociatie se intampla tot felul de lucruri asemanatoare, dar cum poate asociatiasa rezolve, spre exemplu o reclamatie a unui proprietar care este deranjat in special noaptea tarziu de muzica pusa pe "tare" de niste copii ai carar parinti sunt plecati la munca in UE? Ce sa faca presedintele nostru care nu este nici ciudat, nici sectant /gascar si nici nu este coplesit de prime si indemnizatii? Sa nu credeti ca aceasta functie este prea ravnita printre proprietarii nostri, dar nici nu poti alege un cetatean care nu prea stie despre ce este vorba in propozitie. Haideti, fiti cinstit si raspundeti-va, am dreptate sau nu?
Cu stima, Adam Grecu
Buna ziua,

din pacate nici nivelul de civilizatie si nici macar pragmatismul nu ne ajuta sa rezolvam astfel de probleme.
Organele alese de locatari sunt, de cele mai multe ori, decorative si inutile.
Totusi, chir si acolo unde exista oameni activi si inimosi, nu pot sa inlocuiasaca tevi sau sa repare stricaciuni.
Va fi nevoie ca oamenii sa plateasca bani atunci cand gresesc pentru ca pe viitor sa isi doreasca sa nu se mai intample.
Singura cale pentru a obtine acest lucru este la instanta de judecata.

av. Boncu
PENTRU CEL CARE SEMNEAZA A D A M G R E C U.

Murim de curiozitate sa stim cu ce va ocupati dvs. de ati sarit asa ca ars si de parca nu ati trai in Romania... Chiar nu ati vazut "coalitii" intre sectoristi si presedintii de asociatie sau sefii de scara?>?? De ce trebuie sa considerati razvratire ideea de a reclama dreptul la liniste, curatenie si mai ales la respectarea orelor de program... Despre ce lege vorbiti dvs ca e asa buna??? Mai bine aruncati-va privirea prin legislatie europeana...
Tot ce am povestit nu sunt basme stimate domn... Nu stiu cum va permiteti sa folositi cuvantul "frustrat "fara sa cunoasteti amanunte. Cu siguranta sunteti unul dintre presedintii de asociatie de proprietari care pe langa pensie mai are si un venit bunisor de la asociatie... Caci altfel nu-mi explic de ce puneti problema in felul acesta, de parca acum ati coborat din Rai aici pe pamant si... vai cum i se pare lui ca suntem toti niste frustrati... Pai STIMATE DOMN , ATUNCI VA INVITAM IN Bacau sa vedeti cam cum sunt tratati (unii) proprietari, caci as exagera sa spun ca toti presedintii de asoc. din Bacau sunt la fel. Umblati printre oameni, da,da caci nu toti navigheaza pe internet , si aflati p[arerea lor...
ESTE ADEVERAT CA rudele si vecinii nu ti-i alegi... dar totusi la noi lipseste cu desavarsire bunul simt si cei 7 ani de acasa.... S-au trezit ca locuiesc la bloc toti tarlanii care au calcat numai pe calcai in batataura lor... si acum sigur ca e greu... sa nu calci ca un copitat prin casa. Si o mai face si intentionat caci stiti cum e treaba cu fudulia... si prostia.
Imaginati-va cum e sa ai deasupra un astfel de "dobitoc" care o mai face si intentionat prevalandu-se ca sectoristul nu-si face treaba lui si mai ales nu-si cunoaste atributiile sale...
Mai imaginati-va cum ar fi sa aveti deasupra capului un apartament inchiriat de 8 ani de zile si sa rugati seful de scara, administratorul, presedintele asociatiei , politia sa ia masuri cu chiriasii , iar ei se prevaleaza de faptul ca proprietarul este in Italia. Pai cum ar fi sa platiti dvs. un detectiv ca sa afle cate ceva despre proprietar, pentru ca nimeni nu spune nimic tocmai pentru ca lucreaza sfanta spaga??? In loc ca politia sa-l dea in urmarire generala acest proprietar care refuza sa inteleaga ca ACEST INCHIRIAT al apartamentului a adus necazuri tuturor proprietarilor care au locuit sub acest apartament... Cer spuneti credeti ca politia si-a facut datoria in acest caz??? Si ce ati spune daca am ajuns si la Ministerul de interne si raspunsul vreti ssa-l stiti: TOT MURTUL E VINOVAT... Cam asaa e in BaCAU daca nu ai o relatie...
DVS IMI SUGERATI SA CHEM LA AGUNAREA GENERALA SECTORISTUL??? Glumiti... si apoi nu am stiut niciodata cand are loc adunarea generala... Ce legislatie asa buna vedeti cand nu ai cum sa te atingi nici de presedintele de asociatie nici de seful de scara care este in bune relatii cu sectoristul... Sau nici asta nu stiti?
Ia da-ti-mi si mie o solutie stimate domn ce ati face cand ai in jur o "coalitie" de asa anvergura... Sa te muti??? Si cel care vine in urma ta sa te blesteme si sa te ijnure toata viata , asa cum fac eu acum... Eu am onoare si caracter stimabile..
Bateti campiii stimate domn...cu "la noi in asociatie". Nu mai generalizati si nu mai tineti asa cu dintii de scaune ca treaba e groasa rau... Destre ce organe abialitate sa faca ordine vorbiti dvs??? Unde si cand saa le chemam???
Si acum citez din ce ati spus dvs ;

"Si la noi in asociatie se intampla tot felul de lucruri asemanatoare, dar cum poate asociatiasa rezolve, spre exemplu o reclamatie a unui proprietar care este deranjat in special noaptea tarziu de muzica pusa pe "tare" de niste copii ai carar parinti sunt plecati la munca in UE? Ce sa faca presedintele nostru care nu este nici ciudat, nici sectant /gascar si nici nu este coplesit de prime si indemnizatii? Sa nu credeti ca aceasta functie este prea ravnita printre proprietarii nostri, dar nici nu poti alege un cetatean care nu prea stie despre ce este vorba in propozitie. Haideti, fiti cinstit si raspundeti-va, am dreptate sau nu?"

La care presedinte va referiti domnule??? La preasedintele de asociatie sau la presedintele tarii??? Ce aberatii. DEBITATI . Si nu am inteles un lucru :FAPTUL CA MUCESC in UE vi se pare dvs ca e asa o cinste pentru ei si pentru tara asta a noastra care am ajuns slugi pe la altii??? este o cinste???
Dar eu care muncesc aici de dimineata apana seara , nu am voie sa dorm in casa mea linistit,(a)??? CE TOT PUNETI PALMA LA FUND GOLANILOR, SI INCURATATI GOLANEALA???
Si apropo de Presedintele tarii, pentru ca tot l-am votat si amincredere in el ... Ii vom face un memoriu unde vom ataca ferm aceasta problema PROPRIETAR- ASOCIATIE PROPRIETARI cu presedinte cu tot)- SEF SCARA - POLITIE .
LA CE FOLOSESC ASOCIATIILE DE PROPRIETARI S-A intrebat cineva???
LA NI M I C BUN. Pot sa merg sa platesc factura direct la GAZ SAU LA RAGC... da,,,ca sa nu mai platesc o armata de trantori care CE INSEASMNA ACESTE ASOCIATII DE PROPRIETARI??? iN LOCUL ACESTOR ASOCIATII AR PUTEA LOCUI PERSOANE CU NEVOI, iAR NOI AM SCAPA DE ACEST CALVAR.
Stimate domn, sa stiti cu nu vorbiti nici cu tampitii si nici cu frustratii.ATI INTELES ? iNFORMATI-VA MAI BINE CAND CATALOGATI PE CINEVA... Si mai bine orientati-va spre altceva caci ASOCIATIILE DE PROPRIETARI vor disparea in viitorulk apropiat daca tot nu au putere sa faca ceva pentru locatari.... "Copilul cui moase multe ramane cu buricul netaiat" Ar trebui sa fie un singur organism care sa se ocupe de aceste aspecte din blocuri...
Un lucru apreciez la dvs. si anume ca nu mi-ati spus sa ma mut la vila asa cum mi-a spus un sef de la politia de proximitate din Bacau. Va multumesc si=mi cer scuze pentru eventualele greseli care apar in text.
Pentru ca timpul nu-mi permite si nici spatiul de espunere nu stiti nici un sfert din cate se intampla aici...
ie mi-ar fi rusine si apoi as avea grija cu banii castigati sa supravegheze cineva aceste odrasle...
SCUZE PENTRU GRESELILE DIN TEXTUL DE RASPUNS DAT D-LUI ADAM GRECU. Din cauza vitezei. Inca o data scuze din respect pentru limba romana. Nu suntem analfabeti... doar graba... O seara buna tuituror ...
Stimate domn "blocatari",
Numele pe care il port este chiar asa cum semnez, Adam Grecu si sunt din Iasi - deci moldovean. Daca aveti curiozitatea, dati o cautare pe Google pentru Adam Grecu si aflati mai multe. Mai mult, daca vreti scrieti-mi un mesaj privat si putem continua. Nu inteleg cu ce v-am deranjat. Sincer.
Am avut dreptate cand am spus ca sunteti suparat rau, dar avem noi vre-o vina? Eu de la Iasi si toti ceilalti cetateni care citim si scriem pe acest forum pus la dispozitie de "avocatnet"?
Dvs. intelegeti ce vreti - chiar afirmatia cu presedintele tarii. Pai asa ati inteles dvs. ca am facut referire la presdeintele tarii? Las pe ceilalti forum-isti sa-si spuna parerea. Pe de alta parte, sarim de la una la alta: de unde ati dedus dvs. ca am afirmat ca este o cinste sa muncesti in UE? Am o varsta - sunt trecut de 58 ani, am fost educat de catre parinti si scoala ca este intr-adevar o cinste sa muncesti - nu conteaza unde cand si cum, pentru a trai civilizat, eventual la bloc...
Cand fac afirmatii si spun "la noi in asociatie..." - pai aceasta este o generalizare sau o particularizare, adica spun si eu cam ce este pe la noi, deci din experienta noastra, daca la dvs. se poate aplica, bine, daca nu, iar bine, care-i problema?
In rest, NO COMMENT!
Adam Grecu

Alte discuții în legătură

Administratorul asociației de proprietari refuză să-mi încaseze plata întreținerii. cum se poate rezolva, având în vedere că am încercat și cu o cerere plimbată prin mai multe birouri? DAIO DAIO Administratorul asociatiatiei i-mi poate refuza plata intretinerii apartamentului ? Sunt casatorita in Grecia . In apartamentul meu locuieste mama mea care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .. sper sa mi dati un răspuns si sa ma puteti ghida ... adrianayu adrianayu buna ziua .. sper sa mi dati un răspuns si sa ma puteti ghida spre a rezolva aceasta problema.... locuiesc la bloc am fost inundata de deasupra , imediat ce ... (vezi toată discuția)
Proces civil pierdut de asociatia de locatari simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Unul din propritarii unui imobil, da in judecata Asociatia de Locatari din care face parte ca din cauza faptului ca nu a ... (vezi toată discuția)