avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul de deasupra ma inunda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul de deasupra ma inunda

Vecinul de deasupra are probleme la baie si ma inunda saptamanal.
Am aplelat la bunavointa vecinului dar nu a dat nici un rezultat
Am incercat si cu asigurarea (apartamentul e cumparat cu credit imobiliar), dar din cauza unei clauze din contract nu am reusit sa fac nimic.
Unde sa ma adresez pentru a rezolva problema

Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 12:43, 23 Octombrie 2009
Pentru Adam Grecu.
Stimate Domn cu d-ta n-o mai scoti la nici un capat... iar dialogul dintre noi nu duce la nimic constructiv... Asa ca e bine sa concluzionam :

1. Da, suntem suparati rau, dar nu frustrati... si ce alte afirmatii asemanatoare ati mai facut... si chiar nu va pemit;
2. Din context rezulta clar ca ii scuzati, pe cei ce sunt plecati in UE si-si lasa odraslele de capul lor ( avem si noi cazuri... oho...) iar noi care muncim aici,in tara suntem obligati sa mergem a doua zi la munca si ochii carpiti de nesomn si creierul"zdrobit" de parca aici nu am munci ci am culege flori... Unde mai pui ca se gasesi binevoitori care ii mai si apara ...
3. Mai cititi o data textul radactat de dvs. si puneti-va in postura unuia care -l citeste prima oara SI nu stie ce ganditi si ce vreti sa spuneti, sa vedem atunci ,ce intelegeti in legatura cu ...PRESEDINTELE.
4. Apropo de varsta, daca tot ati adus vorba , nici eu nu sunt vreo codana... am trecut de mult de 50 si... m-am saturat de toata mizeria pe care o vad in jurul meu... va rog sa ma credeti pe cuvant.
5.In legatura cu catuarea pe GOOGLE, chiar nu am nici un fel de curiozitate sa vad cine sunteti, pentru ca am vazut cum ganditi. Si eu as putea sa va recomand sa dati un anume motor de cautare ca sa vedeti cine sunt eu si cu ce ma ocup, dar... la ce v-ar folosi... Nici eu si nici dvs. nu ne vom putea schimba la aceasta varsta.
6. Vom cauta cat mai multe semnaturi pentru desfiintarea acestor asociatii inutile si costisitoare pentru buzunarul omului de rand.
IN final imi permit sa-l citez pe distinsul domn avocat BONCU, si sa-l aprob pe deplin:

"Organele alese de locatari sunt, de cele mai multe ori, decorative si inutile.
Totusi, chiar si acolo unde exista oameni activi si inimosi, nu pot sa inlocuiasaca tevi sau sa repare stricaciuni.
Va fi nevoie ca oamenii sa plateasca bani atunci cand gresesc pentru ca pe viitor sa isi doreasca sa nu se mai intample.
Singura cale pentru a obtine acest lucru este la instanta de judecata. "

Va doresc numai bine tuturor, urandu-va sa aveti parte numai de liniste si... vecini civilizati.

Ieri am fost plecata toata ziua si cand m-am intors acasa, aud cum picura apa langa masina de spalat. Aprind becul si vad cum se prelinge in siroaie apa pe teava de evacuare si cum tavanul e ud si.. picura X-( Ma duc la etajul 3(eu stau la 2) sa vorbesc cu cucoana. Dar cine sa raspunda... incerc sonerie, bat de 5 ori, degeaba. Ma duc si la 4(cu toate ca era ora 10 seara) sa o rog pe vecina sa se uite un pic daca nu cumva are ea probleme. Se uita, totul uscat. Imi si spune ca vecina de la 3 e acasa. Imi spune si camera in care e pentru ca o aude. Sa insist pana ce raspunde.. Ma duc din nou la 3, bat, bat... bat cu pumnul ca sa auda. Si atunci iese si incepe sa ma injure ca de ce ii bat asa la usa... ca e proprietate personala si nu am nici un drept. Ii zic de inundatie si imi urla ca nu e de la ea, ca sunt proasta, la ea e uscat. Sa intru sa vad ca la ea e uscat. O rog sa vina ea la mine si sa imi vada tavanul. Nici vorba, sunt proasta, la ea e uscat! Pai da, apa la ea a curs cu cateva ore inainte si acum era infiltrata.
Problema este ca episoade din astea se repeta o data la 2-3 luni. Si, ca prin miracol, apa inceteaza sa mai curga la jumatate de ora dupa ce vb cu ea. Dar tot ea e cu gura mare tot timpul.. Ca la ea e uscat #-o Nu stiu ce sa fac, cum as putea discuta cu ea?
Poate spala cu masina si arunca apa direct pe sifonul de scurgere. Poate acesta este spart, fisurat..... Mergeti la administrator si solicitati-i sa aduca un instalator si sa vina sa controleze la Dv. in casa si la ea. Spuneti-i ca daca nu va permite reparatia ii faceti plangere penala pentru distrugere din culpa. Si chiar se poate face asta. Dar intai solicitati ajutorul administratorului, al presedintelui de asociatie.
Maine ma duc la asociatie. Multumesc mult pentru raspuns.
Salutare.
Si la mine e o problema relativ similara: eu stau la etajul 2 insa vecinul care ma inunda este cel de la etajul 4, nu cel de deasupra. A adus cativa instalatori, ba mai mult i l-am dus si pe-al meu iar concluzia a fost: este infundata partea instalatiei din masca unde se colecteaza apa care curge de la chiuveta si cada. Acum vine partea interesanta: reparatia se poate face doar pe la vecina de la etajul 3 care este plecata in Canada si n-a lasat nici o cheie la vreo persoana. Am sunat-o (a avut bunavointa de a lasa la Asociatie un nr de telefon unde poate fi contactata), a spus ca-n iulie-august vine in Romania dar din pacate n-a fost asa. La ultimul telefon (de acum vreo saptamana) mi-a inchis telefonul in nas.
Acum, tavanul din jurul "mastii" e ud, s-a scorojit mai tot. De fiecare data cand cei de la 4 fac baie, aud cum apa curge prin masca iar uneori se mai prelinge si pe-afara pe sub oglinda de pe masca. Vecinii de la 4 au spus ca de fiecare data arunca cat pot apa din cada la closet pentru a diminua cantitatea de apa care se scurge prin masca. In plus, chitul de rosturi intre placile de faianta de pe masca a mucegait si tare mi-e ciuda caci abia daca a trecut 1 an de cand am renovat baia ... :(
Asa cum am mai vazut in posturile anterioare, mi s-a spus sa dau in judecata Vecina de la 3 pe baza constatarii unui expert in domeniu iar apoi, pe baza unui Ordin Judecatoresc, sa-ii sparg usa ce va fi sigilata dupa ce problema va fi remediata.

Aveti idee cam cat ar dura o astfel de actiune? Oare vreo solutie mai rapida nu exista? Ma gandesc ca Vecina de la 3 nu e acasa deci nu se va prezenta la Proces si-mi pica tavanul in cap pana se va termina aceasta Actiune.

Va multumesc anticipat pt ajutor. :)

Alte discuții în legătură

Administratorul asociației de proprietari refuză să-mi încaseze plata întreținerii. cum se poate rezolva, având în vedere că am încercat și cu o cerere plimbată prin mai multe birouri? DAIO DAIO Administratorul asociatiatiei i-mi poate refuza plata intretinerii apartamentului ? Sunt casatorita in Grecia . In apartamentul meu locuieste mama mea care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .. sper sa mi dati un răspuns si sa ma puteti ghida ... adrianayu adrianayu buna ziua .. sper sa mi dati un răspuns si sa ma puteti ghida spre a rezolva aceasta problema.... locuiesc la bloc am fost inundata de deasupra , imediat ce ... (vezi toată discuția)
Proces civil pierdut de asociatia de locatari simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Unul din propritarii unui imobil, da in judecata Asociatia de Locatari din care face parte ca din cauza faptului ca nu a ... (vezi toată discuția)