avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta?

Buna seara,
Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan buletinul e casa tatalui meu, aceasta casa a fost vanduta de un an. El s-a mutat in alt oras, iar casa in care s-a mutat nu e pe numele lui, deci el nu ma poate primi in spatiu. Mama mea a murit cand am fost mica. Iar momentan locuiesc la prietenul meu in apartament, care e pe numele mamei lui, iar ea refuza sa ma ia in spatiu. Nu am rude care sa ma ia in spatiu. Ce pot sa fac dupa ce imi expira C.I.?
Inteleg si multumesc pentru raspunsuri. Intrebarea mea finala e: De cate ori se poate face Carte de identitate provizorie? Pot sa fac anual pana la sfarsitul vietii?
Cartea de identitate provizorie se elibereaza pe max. un an. Inainte de expirarea acesteia, puteti solicita in aceleasi conditii eliberarea unei noi carti provizorii. Aceasta "operatiune" se face pana ce dvs. o sa indepliniti conditiile obtinerii unei carti de identitate.
da.cartea de identitate provizorie,se poate face pana la sfarsitul vietii,an de an ,cu aceleasi acte,intotdeauna.partea praoasta, e ca toata corespondenta va veni pe vechea adresa si nu aveti facilitati.sunteti rezidenta in propria tara.nu poti trimite bani online,nu poti calatori in strainatate,nu poti face imprumuturi,etc si multe altele
de ce domnilor,recomandati,sa apelam la bunavointa unui prieten/este un caz in bucuresti,carei i s-a facut dosar penal ca a luat in spatiu
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Cred ca poate primi corespondenta la adresa unde locuieste efectiv. Conform HG 1375/2006:
Art. 73. -
(1) Pentru a se evidentia situatia de fapt, in cartea de identitate provizorie, rubricile "Motivul eliberarii" sau, dupa caz, "Domiciliu" se completeaza dupa cum urmeaza:
[…]
c) "lipsa dovada adresei de domiciliu" - pentru persoanele care locuiesc intr-un imobil cu destinatie de locuinta si nu pot prezenta documentul cu care sa faca dovada adresei de domiciliu.
[…]
(3) Pentru situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), in cartea de identitate provizorie, la rubrica "Domiciliu", se inscrie adresa la care solicitantul declara ca locuieste efectiv.


Nu se poate calatori cu CIP, dar se poate obtine pasaport.
@justitiara13 a scris:

de ce domnilor,recomandati,sa apelam la bunavointa unui prieten/este un caz in bucuresti,carei i s-a facut dosar penal ca a luat in spatiu


Sunt mai multe cazuri, si nu doar in Bucuresti, de persoane care s-au ales cu dosar penal pentru ca si-au dat consimtamantul contracost pentru o multime de vize de resedinta la un imobil care era evident ca nu poate adaposti atatia oameni.

Daca utilizatoarea are un prieten de buna-credinta care sa nu solicita niciun ban pentru serviciul care i-l face nu vad care ar fi problema - in definitiv poate ca sta cam 15 zile pe luna la acea adresa, nu?

Carte de identitate cu termen de valabilitate 10 ani poate obtine si daca inchiriaza, cu contract de inchiriere inregistrat la Fisc sau cu contract de comodat, o locuinta - nu este obligatoriu sa fie proprietar.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)