avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... fond funciar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

fond funciar

Ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu un proces - fond funciar?

Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
Adriantot, moderator
Puneti intrebarea si expuneti cazul in concret .
Soacra mea a cumparat un teren de 3720mp in anul 1971 de la o persoana cu acte de mina care si aceasta persoana nu avea acte de propietar . In contractul de vinzare cumparare redactat de mina este specificat ca adevaratul propietar isi ia angajamentul sa contribuie cu acte legale si ca semneaza actul definitiv [ contractul],. ca nu au nicio pretentie succesorii sai. In 1973 adevaratul propietar merge cu soacra mea la un notar si incheie un act,testament in care specifica ca acel teren i-l lasa soacrei mele ,mostenitorilor lui, fiica si sotia nu le lasa nimic din acest teren.Pina in 1989 soacra mea plateste impozit pe acest teren.Dupa 1990 nu mai poate plati impozit pe teren pentru ca nu avea acte legale si nu se mai putea incasa ,asa am inteles.In 1995 soacra mea decedeaza,in 2007 decedeaza si sotul meu,iar in 2008 ma trezesc ca sunt data in judecata de un nepot de-al propietarului de drept solicitind in istanta sa i eliberez din terenul soacrei mele 745 de mp,propietatea dinsului .in actiune dinsul spune ca s a intabulat in cartea funciara in urma unei decizii a curtii de apel,decizie irevocabila.De fapt aceasta portiune din teren de 745 de mp nu a fost a dinsului ,ci a fiicei propietarului dar aceasta nu avea drept de mostenire deoarece a fost vinduta in timpul cit a trait tatal sau,[lucru acesta rezulta din declaratia adevaratului propietar srisa in testament si contractului de vinzare -cumparare redactat de mina.
.La dosar se afla o declaratie datind din anul1997, declaratie data in fata notarului in care fiica propietarului declara ca cedeaza cei 745 de mp acestui nepot in schimbul unui loc de casa,si asa a ajuns sa fie si propietarul celor 745 de mp .In urma expertizei topografice ceruta de nepot s -au gasit o multime de nereguli , suprafetele atribuite loturilor nu corespund grafic cu valorile calculate desi harta topografica nu a suferit nicio modificare pina in prezent .tot in raport este specificat ca eu detin cei 745 de mp dar ca nu i am ocupat abuziv ..la dosar am depus urmatoarele acte: contract de mina redactat in 1971,chitante prin care s -a achitat impozitul pe acest teren,testament autentificat din anul 1973.Procesul este in stadiu final la judecatorie cu solutia ca eu sa eliberez cei745 de m ocupati abuziv. Intrebarea mea este:daca fac recurs mai am vre -o sansa de a cistiga acest proces daca nu s -a tinut cont de actele mele si de fapul ca expertiza topografica de acuma a scos la iveala greseli de masuratori......?
Trebuia sa introduceti cerere reconventionaloa sau un proces separat prin care solicitati sa se constate intervenita uzucapiunea de 30 de ani, intrucat dvs. ati stapanit acest teren impreuna cu autorii dvs. in mod pasnic , public , linistit , netulburat si sub nume de proprietar i timp de peste 30 de ani ati platit impozit .Nimeni nu putea sa mai aiba vreun drept asupra acelui teren .
Multumesc din suflet pentru informatii ,doamna avocat. Vrog sa-mi spuneti daca acuma mai pot face ceva ,am avut avocat dar ............mai mult am facut eu. Acuma ce trebuie sa fac pt ca mai am citeva zile pina cind pot sa mai fac recurs,care este primul pas in momentul de fata? va multumesc mult de tot!Cu stima si consideratie ,Mariana Horvath.

Am inteles ce trebuia sa fac, nu am stiut pt ca avocata care m-a reprezentat nu mi a spus. Ramine valabila ''cerere reconventionaloa sau un proces separat prin care solicitati sa se constate intervenita uzucapiunea de 30 de ani,'' ca motivatie pentru recurs? Cu consideratie
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Dumitru Ioana Dumitru Ioana daca sotul meu a murit iar socrii mei a facut testament pe numele fetelor meleeu ce drepturi am,daca locuiesc in casa de 40 de ani,platesc impozite pot dovedi ... (vezi toată discuția)
Intabulare respinsa teren anamgh anamgh Soacra mea detine un teren mostenit de la mama ei (care la randul ei l-a mostenit de la tatal ei s.a.m.d.). Rol a avut si bunicul ei si mama ei (avem chitante ... (vezi toată discuția)
nu resusesc ca intabulez casa si terenul pe care le detin eva23 eva23 Am cumparat in anul 1992 o casa cu teren de la soacra mea care a murit ulterior Aceasta a mostenit casa si terenul de la mama sa cind a decedat dar nu a ... (vezi toată discuția)