Buna seara, am si eu o intrebare. Urmeaza ca la sfarsitul lunii iunie sa emit o factura pentru o comanda foarte mare, in urma careia ar trebui sa platesc la sf celui de-al doilea trimestru TVA de peste 11.000 RON. Eu totusi in luna iulie, cand este termenul de plata pentru aceasta factura, vreau sa fac achizitii din banii incasati care ar diminua cu mult acest TVA de plata undeva cam la 2.000 RON.
Intrebarea mea e, daca eu sunt platitor de TVA la trimestru, pot face cumva sa nu mai platesc cei 11.000 RON TVA pt trimestrul 2? Pentru ca daca ii platesc, nu voi mai avea suficienti bani sa fac investitia pe care o doresc sa o fac in iulie (inainte de 25 iulie), iar apoi va trebui sa fac o cerere pentru rambursare TVA, urmand control si in cazul fericit in care voi primii TVA-ul inapoi vorbim deja de luna decembrie sau chiar ianuari 2013.
Din cate am inteles se poate sa nu platesc TVA-ul de plata aferent S2 iar in iulie cand fac achizitia sa se scada TVA-ul deductibil aferent achizitiei, dar platesc niste penalizari de 0,1% pe zi. E adevarat?
Cereti factura de avans in luna iunie pentru ceea ce doriti sa achizitionati in luna iulie. Achitati factura de avans si va scadea si TVA-ul de plata aferent lunii iunie si totodata si impozitul pe profit.
Succes. :luck:
@TwisterTG
Pentru ca @esz lajos nu a mai raspuns, va anunt ca nu aveti cum sa scadeti impozitul pe profit cu factura de avans. PUNCTsi BASTA!
TVA-ul la factura de avans, implica cam aceeasi regula. Daca furnizorul este de acord sa plateasca TVA anticipat, asa cum Dvs. nu doriti sa o faceti, este ok.