avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am urmatoarea belea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am urmatoarea belea

Am plecat in strainatate la inceputul anilor 2000 lasand in tara un SRL falimentar si cu ceva datorii minore la bugetul de stat.
Din strainatate ca putini altii (zic eu) am inceput sa platesc din datorii la buget si contabila trimitea anual bilantul la Registrul Comertului pana in anul 2007,cand pur si simplu i-am solicitat sa nu mai depuna bilanturi, deoarece eu eram implicat intr-un lung si greu proces in strainatate dupa un grav accident de munca suferit in 2002 si care nu stiam cand si cum se va termina (proces care nu s-a incheiat inca nici in ziua de azi)!
In anul 2009 Registrul comertului solicita instantei dizolvarea SRL-ului meu,ceea ce instanta duce la indeplinire.
Acum m-am intors in tara si am vrut sa incerc sa fac ceva pe cont propriu,doar ca m-am trezit cu cazier fiscal si nu pot sa deschid o noua societate pana nu se prescrie cazierul fiscal (1 Iulie 2014).
Eu sunt dispus sa platesc datoriile restante care oricum sunt mici (2-3000 lei) doar ca se pare ca,cazierul fiscal nu se anuleaza pana se implinesc 5 ani.
Intrebarea mea,cum as putea sa ies din acest cerc vicios,as putea de exemplu sa solicit instantei sa-mi anuleze cazierul fiscal,evident dupa ce imi platesc datoria, avand in vedere faptul ca nici o clipa nu am avut intentia sa fug de datorii,drept dovada ca mai bine de jumatate le-am platit imediat ce am reusit sa fac ceva bani in strainatate,am depus bilanturi pana in 2008 si restul datoriilor sunt dispus sa le platesc acuma!
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CRISTY40 , utilizator 00:32, 4 Iunie 2012
Nu e mai simplu sa faceti firma pe numele unui membru al familiei?
Asta e o alta belea, sunt (cam) singur....pe lume!
....sau intreb altfel, se poate repune de pe butuci pe picioare acest srl dupa ce imi platesc datoriile, atata vreme cat exista o sentinta judecatoreasca din Iunie 2009 care spune,citez: "Dispune dizolvarea SC...... SRL!?
Faptul ca mai bine de jumatate din datorie am platit-o imediat ce am reusit sa castig bani in strainatate dovedeste ca nu este vorba de nici un fel de rea intentie!
Multumesc inca odata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare/radiere din oficiu ghileaovidiu ghileaovidiu Buna ziua, as dori sa stiu ce se intampla cu un SRL, prezentandu-va situatia mea. In anul 2008 - octombrie am infiintat o societate (SRL) ca si asociat unic. ... (vezi toată discuția)
Terminare contract sediu social dorelushu dorelushu Buna seara. Ce se intampla cu o firma careia ii expira contractul unde are sediul social si nu mai am unde sa fac altul ? (vezi toată discuția)
Firma cu datorii la stat nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, Am o firma - SRL - care nu detine niciun bun si a acumulat datorii la stat in suma de 7.000 de lei. Cum o pot inchide fara sa platesc ... (vezi toată discuția)