avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua ! Sunt "asistat social" din noiembrie 2011 (dupa ce am lucrat in politie 15 ani si o luna).Din data de 30.11.2011 si pana in prezent nu am inteles de la cei de la financiar ce drepturi banesti mi se cuvin ca salarii compensatorii.Initial mi-au spus ca vom sta de vorba in ziua in care ma voi prezenta cu decizia de pensie iar acum mi-au explicat ca "nu este necesar decat sa astept sa-mi vina randul,raportul pentru cele zece salarii fiind intocmit cu data in care eu am primit decizia medicala".Cand am intrebat si despre cele doua salarii pe an,ca diferenta dintre varsta standard de pensionare si varsta mea,am fost intrebat la randul meu : "Cine ti-a spus ca ai beneficia de acest drept?".Pentru acest motiv va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi procedura precum si baza legala in acest caz.Vreau ca de maine sa incep sa le solicit in scris celor de la I.P.J. sa-mi dea un raspuns.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 13:13, 28 Octombrie 2012
Uaau ! Onorata Instanta,cer ragaz sa-mi pregatesc apararea.

"Bine,bine si ce anume reclamam ? Ai cum demonstra ca ministerul nu ti-a aplicat corect legea? Ai pensie de serviciu????? nu....adio cele 2 solde(salari) pana la limita de varsta".
Haideti sa plecam de la aceasta idee :
Dumneata te cramponezi de felul in care ne exprimam fata de anumiti termeni : "ba ca e pensie militara,ba ca e pensie de serviciu".... sau cu privire la "salariile compensatorii" mergi pe aceeasi idee.Hai sa le numim "ajutoare","pomana",oricum , dar hai sa nu uitam ca sunt niste "drepturi specifice activitatii desfasurate in institutii publice de aparare,ordine publica si siguranta nationala".
Buun.
1.In "Statul Politistului" scrie clar ca odata cu incetarea raporturilor de serviciu am dreptul la o pensie stabilita prin legi ulterioare.
Legea 119/2010 hotaraste ca toate Mariile sa poarte aceeasi palarie.
2.Articolul 23 alin.1 si 2 (Sectiunea 3-a,Anexa 7)din Legea 284/2010 ne spune insa clar ca drepturile banesti nu se acorda politistilor sau militarilor daca "le-au incetat raporturile de serviciu in baza art.69 alin.1 lit.d,e,f,g,h,i,k,l din Legea 360/2002" si respectiv nu se acorda pentru militarii trecuti in rezerva in baza art.85(1)lit.f-l,art.87 si art.88 din Legea 80/1995.
Eu nu fac parte din aceste categorii prevazute de lege,sunt un simplu "asistat social" si atunci stau si ma intreb : DE CE DREPTURILE BANESTI IMI SUNT RECUNOSCUTE NUMAI PE JUMATATE ???
Despre Legea 285/2010 art.13 alin.2 am cazut de acord amandoi.
Atunci va intreb pe dumneavoastra:de ce acel "bosorogut" are dreptul si la cele doua salarii compensatorii iar noi nu avem acel drept ?
Totul se rezuma la felul in care "cineva" interpreteaza legea ?
Mai functioneaza inca dezinformarea ?
Daca da,nu trebuie sa ne fie rusine sa-i actionam in judecata.
Repet intrebarea : pe cine trebuie sa actionam in judecata ?
IPJ-ul...nominal sau nenominal pe cine considerati raspunzator ( art. 246 CP )...si ministerul. Ambele amandoua ( sau toate trei ) .

Un avocat si o coala de hartie, 20 de minute de pierdut ca sa scrieti plangerea prealabila...apoi in instanta. Oricum, speta dvs. este mai fericta decat a mea. Eu am iesit in cele sase luni de gratie ale legii 118/2010. Puteti invoca discriminarea directa. Succes!

P.S. Noi suntem functionari publici cu statut special ; dl. sorinpanait este militar. este o mare diferenta. La sri sunt oameni mai cu cap la financiar...la noi...
Va multumesc ! Am inceput sa "respir"o gura de aer proaspat.
Jean Valjean a scris:

P.S. Noi suntem functionari publici cu statut special ; dl. sorinpanait este militar. este o mare diferenta. La sri sunt oameni mai cu cap la financiar...la noi...

Stai linistit ,tot aceasi oameni,cu aceleasi metehne,unii cu periatul alti cu sifonul si majoritatea stau capra cu ochii cat sarmalele dupa schimbarea directiei vantului.

Ca un idiot (ramas intepenit intr-o directie) m-am plans la cel uns de vre-o 7-8 ani sef la asociatia rezervistilor din " pravalie" cu privire la subiectul comentat aici, sperand la un ajutor tehnic, juridic sau de alta natura in directia vizata .

Raspunsul dat de generalul in retragere reales de 8 ani in fruntea asociatiei a fost "noi nu incurajam nici un demers privind procesele membrilor cotizanti inpotriva serviciului,nu va putem ajuta cu asistenta juridica,nu putem decat sa va ajutam cu un C.A.R.,ajutor de inmormantare pt.dvs si rudelor de gradul 1,bilete la hotelurile de garnizoana din teritoriu,etc,etc,...................sanatate multa si troscot pe burta.

Asa ca ........esti copilul strazii ,

Acum cad trec sa platesc cotizatia se uita suspicios la mine si evita dialogu reducand orice discutie la un minim strict si necesar.

Numai bine.

Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, pensionare din politie TalosDan TalosDan Cine s-a pensionat in anul 2011 din politie pe caz de invaliditate?S-au primit cele 2 salarii pe an pana la limita de varsta? (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)