avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere - neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere - neacordare prioritate

Bună ziua !
Aseară mi-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile plus amendă în valoare de 140 RON pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am trecut de un semafor, apoi, până am ajuns la următorul, mai era o trecere de pietoni, pe care nu se afla absolut nimeni. Ajuns la următorul semafor, așteptam să se facă verde și m-am trezit cu un nene polițist care îmi bătea în geam. Am deschis geamul, s-a prezentat și mi-a cerut actele, după care m-a luat tare că de ce nu am acordat prioritate pietonilor care erau pe trecere. M-am uitat cam ciudat la el și i-am zis frumos că nu era nici dracu pe trecerea respectivă :D
Am refuzat semnarea procesului verbal și am de gând să fac contestație. Cu mine în mașină mai erau încă doi prieteni, care s-au mirat la fel de tare ca mine când au auzit că cică ar fi fost cineva pe trecere.
Nu prea mă pricep și aș dori niște detalii, unde trebuie să ma duc pentru a face contestație ? La Judecătorie ? Și care sunt șansele să câștig și să-mi recuperez permisul ?
Aștept sfaturile voastre, ce credeți că e bine să fac?
Mulțumesc !
Claudiu
Cel mai recent răspuns: claudio88 , utilizator 11:16, 5 Iunie 2012
Impotriva procesului verbal de contraventie se poate face plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii. Instanta competenta sa judece este Judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia.
Puteti solicita si proba cu martori, cei doi prieteni aflati in masina cu dumneavoastra.
Daca faptele s-au petrecut asa cum le-ati prezentat dumneavoastra, aveti tot dreptul sa faceti aceasta plangere contraventionala.
Dupa depunerea contestatiei, solicitati certificat de grefa de la Judecatorie. Cu acesta mergeti la politie si solicitati restituirea permisului, pana la definitivarea solutionarii contestatiei.
Mulțumesc ! Polițistul respectiv mi-a spus că pietonii respectivi erau pe al doilea marcaj al trecerii de pietoni, eu circulând pe prima bandă. Dacă era așa cum a spus, direct îi călcam pe pietoni, săracii....
ati luat procesul verbal? logic ar fi ca nu din moment ce ati refuzat semnarea. atunci il veti primi acasa in termen de 30 de zile si abia apoi puteti face plangere impotriva procesului verbal.
Nu, nu l-am luat, am refuzat categoric să-l semnez. Chiar l-am întrebat pe polițist dacă nu e nevoie de 2 martori ca să semneze că am refuzat procesul verbal iar răspunsul lui m-a șocat: „Nu e treaba ta ce fac eu cu procesul verbal acum, știu mai bine ca tine ce e de făcut. La revedere, o seară bună!”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz - amendat pentru ca nu as fi acordat prioritate pietonilor cristisangeorz cristisangeorz La o trecere pt pietoni, in mun. Cluj-Napoca, am acordat prioritate pietonilor anagajati in traversare, dupa care am plecat; pe trecere nu ma era nici o ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am si eu o problema juridica a carui rezolvare incerc sa o gasesc. O persoana a fost sanctionata contraventional cu 4 puncte amenda in valoare ... (vezi toată discuția)