avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retragere plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retragere plangere penala

Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lacraa , utilizator 15:52, 14 August 2018
In cazul infractiunii de inselaciune nu este incidenta plangerea penala prealabila.
Dvs ati depus o plangere care atesta vatamarea suferita de dvs.
Plangerea , odata depusa , nu poate fi retrasa , reprezentand actul juridic prin care agentii de poltie/procuror efectueaza acte de cercetare.

Da, in cazul infractiunii de inselaciune nu va puteti retrage plangerea.
Se vor continua cercetarile si se va da o solutie de parchet sau se va face trimitere in judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
plangerea prealabila nu este incidenta nici in cazul infractiunilor de fals si uz de fals.
Pe cale de consecinta , plangerea care are ca obiect cele trei infractiuni mentionate de dvs nu mai poate fi retrasa.
Ea reprezinta actul de sesizare al organelor de cercetare , in temeiul careia vor fi efectuate actele de cercetare.
Procurorul , confrom art 10 poate dispune prin ordonanta/rezolutie scoaterea de sub urmarire penala sau dispune trimiterea in judecata.
E important sa urmariti finalitatea actelor de cercetare.
Succes.
Multumesc! Craciun fericit!
sal pe 2009!!!!mai e o solutie ,poti sa revii in completarea declaratiilor date la politie si sa le declari ca ceea ce le-ai precizat anterior nu se confirma si ca nu mai doresti continuarea cercetarilor,paote asa poti rezova ceva printr-o solutie de neincepere!!bafta

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Dosar ContSters75649 ContSters75649 daca o persoana a facut o plangere penala pe numele meu la parchet iar in urma audierii acea persoana si a retras plangerea. va rog puteti sa mi da-ti un ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face ? ContSters197431 ContSters197431 In data de 2.02.2011 , am primit acasa o comunicare datata cu 31.12.2010, care continea o rezolutie de neincepere al urmaririi penale , precum si referatul ... (vezi toată discuția)