avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare

Am inteles ca un act de vanzare-cumparare cu uzufruct, intre un parinte si unul din copii poate fi atacat de catre ceilalti copii, ca mostenitori rezervatari.
Dar un act de vanzare cumparare cu uzufruct pe 1/2 de casa, intre bunic si nepot poate fi de asemenea atacat de mostenitorii bunicului, adica de catre copiii acestuia, dupa decesul bunicului? Mentionez ca in act scrie: Vanzatorul declara ca a primit suma integrala de la cumparator".
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:47, 24 Decembrie 2008
Nu este situatia pe care o gandeam daca ar fi mers mai inainte la avocat si nu la notar direct, dar sunt de parere ca, renuntarea ulterioara la uzufruct ar ajuta mai mult decat in caz de nerenuntare.
Scopul renuntarii ar trebui dovedit de partea adversa.Deci, in opinia mea am putea discuta despre o inversare a inversarii sarcinei probei in ceea ce priveste art 845 C. civ.;)
Evident ca, daca din probele administrate in cauza va rezulta ca scopul renuntarii uzufructuarului a fost pentru a se eluda dispozitiile legale va avea probleme.
Pana la urma nu e vorba decat de o prezumtie si in caz de proces nu se stie ce s-ar putea intampla.

SARBATORI FERICITE !

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de contract GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine un lucru. Am un frate, iar el este de acord sa renunte in favoarea mea la toata averea pe care o detin parintii nostrii. ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare - cumparare Georgi_eu Georgi_eu Buna seara! Poveste mea este urmatoarea: bunica mea are o casa la tara.Ea are 2 fete(pe mama si matusa mea). Bunica vrea sa faca act de vanzare -cumparare ... (vezi toată discuția)
Donatia,oare sa aleg aceasta varianta? neahorneac neahorneac Subiect: Donatia,oare sa aleg aceasta varianta? Sunt nou pe forum,si rog pe cineva sa ma ajute.Sunt pe punctul de a incheia un act de donatie intre mama mea ... (vezi toată discuția)