avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat pentru lipsa rovignetei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat pentru lipsa rovignetei

am fost sanctionat pentru lisa rovigneta.Am cumparat rovigneta pentru ziua respectiva ,dar din greseala operatorul de la casa mi-a tiparit in loc de 24 numarul 64 rstul literelor corespund din numarul de inmatriculare.Cum procedez i n acest caz?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:42, 5 Iunie 2012
Puteti contesta in instanta, insa nu pot sa va spun ce sanse aveti. Este o eroare a operatorului pe care dvs ati acoperit-o semnand. Cand ati semnat, ati confirmat ca acele date sunt corecte. Au mai fost spete, unele cazuri au fost admise, altele respinse.
Nu aveti sanse sa castigati plangerea numai pentru motivul aratat de dvs. Daca va hotarati sa formulati plangere, trebuie sa aveti in vedere urmatorul aspect: OG nr. 2/2001 a fost modificata prin Legea nr. 76/2012, modificari ce intra in vigoare la 1 septembrie 2012. La art. 36 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor a fost introdus urmatorul alineat:
6. La articolul 36 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
"(2) In cazul in care plangerea a fost respinsa, petentul va fi obligat la cheltuieli judiciare catre stat."

Altfel spus, de la 1 septembrie 2012 petentii care pierd plangerile platesc tot ceea ce inseamna cheltuieli ocazionate de desfasurarea procesului. Norma este imperativa.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei in bucuresti! YtzaNyc YtzaNyc Am fost oprit azi dimineata in zona Crangasi de agenti, aveam 101 km/h pe Sos. Virtutii. Procesul verbal mi-a fost intocmit de un alt agent fata de cel care ... (vezi toată discuția)
Mai este în vigoare prevederea potrivit cãreia petentul a cãrui plângere era respinsã era obligat la cheltuieli judiciare? traian23 traian23 Prin introducerea obligatiei platii taxei de timbru la formularea plangerilor contraventionale, a fost abrogat art. 36 care prevedea obligarea petentului ... (vezi toată discuția)
Ce sumã de bani plãtesc dacã pierd o plângere contravenționalã? anamariacelik anamariacelik buna ziua daca depun contestatie la amenda de 300 lei,primita in baza legii 62/91,ce taxe trebuie sa suport daca nu obtin anularea? Va multumesc (vezi toată discuția)