avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei in Bucuresti!

Am fost oprit azi dimineata in zona Crangasi de agenti, aveam 101 km/h pe Sos. Virtutii. Procesul verbal mi-a fost intocmit de un alt agent fata de cel care m-a inregistrat pe aparat.
Puteti sa-mi spuneti va rog ce as putea face in aceasta situatie?
Va rog sa-mi trimiteti un PM daca v-ar putea ajuta o copie a PV.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:09, 7 Iunie 2012
Daca considerati ca nu e adevarat, ca ati condus nu cu o 100/h in oras ci doar cu 50, contestati actul sanctionator, orice avocat din Bucuresti va poate ajuta intr-o astfel de problema, fara sa va garanteze nimeni reusita unui astfel de demers.( viteza masinii dvs. a fost ametitoare!! stiti asta!:rofl:
Stiu, dar nu se poate face ceva in legatura cu faptul ca agentul care a intocmit procesul verbal a fost diferit de agentul constatator?
Eu am mai scris asta, insa repet. Daca va hotarati sa formulati plangere, trebuie sa aveti in vedere urmatorul aspect: OG nr. 2/2001 a fost modificata prin Legea nr. 76/2012, modificari ce intra in vigoare la 1 septembrie 2012. La art. 36 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor a fost introdus urmatorul alineat:
(2) In cazul in care plangerea a fost respinsa, petentul va fi obligat la cheltuieli judiciare catre stat.

Altfel spus, de la 1 septembrie 2012 petentii care pierd plangerile platesc tot ceea ce inseamna cheltuieli ocazionate de desfasurarea procesului. Norma este imperativa. Cheltuielile judiciare nu sunt totuna cu cheltuielile de judecata. Ce sunt cheltuielile judiciare gasiti la art. 189 si urm. Cod procedura penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat pentru lipsa rovignetei octavian63_7 octavian63_7 am fost sanctionat pentru lisa rovigneta.Am cumparat rovigneta pentru ziua respectiva ,dar din greseala operatorul de la casa mi-a tiparit in loc de 24 numarul ... (vezi toată discuția)
Amplasarea aparatelor radar la vedere Pantera27 Pantera27 Buna, Am si eu o nelamurire: Am fost inregistrat de un aparat videoradar (radar nou) in localitate cu viteza de 68 km/h. Radarul era insa amplasat la ... (vezi toată discuția)
Dacã la fond am pierdut ºi am fost obligat la plata cheltuielilor judiciare, asta se va întâmpla ºi dacã voi pierde apelul? traian23 traian23 Buna ziua ! Am formulat o plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal , insa plangerea introdusa a fost respinsa si am fost obligat la cheltuieli ... (vezi toată discuția)