avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta INML versus organe judiciare in stabilirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta INML versus organe judiciare in stabilirea tipului lucrarii medico-legale

Buna ziua. Intr-o cauza penala avand ca obiect vatamarea corporala prevazuta de art.184 C.P., in faza actelor premergatoare, organele judiciare au solicitat la INML-MM, prin rezolutie motivata, efectuarea unei constatari med.-legale in baza art.112, art.113 si 115 C.pr.p., dar medicul legist a efectuat o expertiza si a elaborat un raport de expertiza medico-legala; este legala aceasta substituire de competenta si care sunt efectele ei asupra legalitatii actului medico-legal intocmit ?
Cel mai recent răspuns: caroll , utilizator 15:19, 6 Iunie 2012
nu inteleg unde este problema. rezultatul operatiunilor si constatarilor facute de catre IML se consemneaza intr-un raport de expertiza. obiectul acestui raport este stabilit de catre procuror.
unde este eroarea intervenita? sub ce aspect nu s-a respectat obiectivul indicat de catre procuror?
Constatarea medico-legala si expertiza medico-legala se suprapun in termeni si proceduri,dupa spusele d-voastra si atunci de ce sunt reglementate separat in codul de procedura penala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autopsia la moarte suspecta Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu la o autopsia a doua persoane inecatecare care nu au fost vazute cand s-au inecat este normal ca ,criminalistul sa asiste si totodata sa faca poze pe perioada ... (vezi toată discuția)
Dispunere expertiza medico-legala wiki38 wiki38 Din cate stiu, pe vechiul Cpp, efectuarea expertizei medico-legale putea fi dispusa numai de catre procuror si numai prin Ordonanta motivata. Politia ... (vezi toată discuția)
Expertiza med.-legala in faza premergatoare u.p,regimul mijloacelor de proba caroll caroll Buna ziua.Va solicit parerea, cu privire la legalitatea efectuarii expertizelor medico-legale in faza premergatoare U.P.,intre-o cauza penala ce dateaza din ... (vezi toată discuția)