avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburarea linistii publice

Locuiesc in judetul Satu Mare, in localitatea Carei si am de cateva luni sa redeschis un bar in apropiere de locuinta mea. In zilele de vineri si sambata a fiecarei saptamani avem acum de-a face in aceasta zona cu o debandada si un zgomot infernal, atat din cauza muzicii din bar dar si al zgomotului de masini cu casetofoanele la maxim, claxoane, si zeci de persoane in afara barului care huiduie, urla, si chiar isi satisfac necesitatile fiziologice pe unde apuca, chiar si pe casele locatarilor din jur. Acest lucru se intampla de la orele 22 pana la 4 sau chiar 5 dimineata. Azi, chiar si in ajunul craciunului suntem nevoiti sa suportam aceelasi lucru!! Aici sunt cel putin 5 case in zona de imediata apropiere al acestui bar care sunt afectati direct de ce se intampla. S-au facut nenumarate plangeri, atat la politie cat si la primarie, cu liste semnate si declaratii care informau autoritatile cu privire la incidentele ce au loc aici INSA NICI POLITIA SI NICI PRIMARIA NU A LUAT NICI UN FEL DE MASURA de luni de zile. Politia a fost si la mine acasa pentru declaratie, dar pana la urma totul a fost in zadar. Insusi politistul mi-a spus ca barul functioneaza FARA AUTORIZARE DE FUNCTIONARE.

Ce pot sa fac intr-o asemenea situatie? De luni de zile asteptam ca autoritatile locale sa i-a masuri insa nu se intampla nimic. Unde pot sa depun o plangere si sa se aplice odata legea. Poate fi informata DNA pentru asa ceva?
Cel mai recent răspuns: mikinina , utilizator 22:10, 26 Decembrie 2008
daca nu are autorizatie de functionare va sfatuiesc sa va plingetu la Garda financiara iar oentru zgomot la Inspectoratul pentru protectia mediului.
Atribuţiile Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt următoarele:
a) efectuarea urmăririi penale, în condiţiile prevăzute în Codul de procedură penală, în Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie şi în prezenta ordonanţa de urgenţă, pentru infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000 care sunt, potrivit art. 13, în competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
b) conducerea, supravegherea şi controlul actelor de cercetare penală, efectuate din dispoziţiile procurorului de către ofiţerii de poliţie judiciară aflaţi sub autoritatea exclusivă a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
c) conducerea, supravegherea şi controlul activităţilor de ordin tehnic ale urmăririi penale, efectuate de specialişti în domeniul economic, financiar, bancar, vamal, informatic, precum şi în alte domenii, numiţi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
c1) sesizarea instanţelor judecătoreşti pentru luarea măsurilor prevăzute de lege şi pentru judecarea cauzelor privind infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările ulterioare, care sunt, potrivit art. 13, în competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
c2) participarea, în condiţiile legii, la şedinţele de judecată;
c3) exercitarea căilor de atac împotriva hotărârilor judecătoreşti, în condiţiile prevăzute de lege;
d) studierea cauzelor care generează şi a condiţiilor care favorizează corupţia, elaborarea şi prezentarea propunerilor în vederea eliminării acestora, precum şi pentru perfecţionarea legislaţiei penale;
e) elaborarea raportului anual privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi prezentarea acestuia Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului justiţiei, nu mai târziu de luna februarie a anului următor, iar ministrul justiţiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate a Direcţiei Naţionale Anticorupţie;
f) constituirea şi actualizarea bazei de date în domeniul faptelor de corupţie;
g) exercitarea altor atribuţii prevăzute de lege.

Pentru sanctionarea tulburarii linistii publice sunt alte institutii abilitate pentru a sanctiona contravenientii : Politia, Politia Comunitara etc.
Poate ca nu este cel mai bun mod de rezolvare( dar daca nici politia , nici cei de la primarie nu au luat nici o masura), in momentul in care se mai intampla sa fiti din nou deranjat apelati 112 si solicitati sa vorbiti cu cei de la politie. Legatura se face la politia judeteana, iar cel care primeste o sesizare este obligat sa o inregistreze si sa o trimita spre rezolvare agentului din zona. Iar acel agent are obligatia sa intocmeasca un raport, despre felul cum a rezolvat aceea sesizare si masurile luate.
Ultima modificare: Joi, 25 Decembrie 2008
Rodica Ciobanu, Avocat
In primul rand multumesc tuturor pentru raspuns.

Am sunat la 112 azi dimineata putin inainte de 3.00, cand cheful si galagia inca era in toi iar strigatele si sticlele sparte nu mai erau de suportat, mi-au facut legatura cu politia (nu stiu daca cea judeteana), dupa ce i-am spus la dl. militist ce se intampla aici, acesta mi-a raspuns ca "nu am eu de unde sa stiu daca intradevar localul are sau nu autorizatie" si daca "am fost eu sa verific daca exista act de autorizatie sau nu?" si de asemenea ca "sa nu mai i-au dupa ce zic colegii sai". Deci prin urmare in viziunea dlui. militean toate ziarele locale care au scris despre anularea autorizatiei cu toate datele necesare ( nr. dosar, nr. hotarare erc.) mint.

In orice caz, cheful a mai durat o ora, pe la 4 s-a oprit, nimeni de la polititie nu a fost aici (desi nu sunt 100% sigur ca nu am stat la panda) dar cheful a continuat inca o ora dupa ce am vorbit cu militeanul de servici.

Nu cred ca politia va face ceva, mai ales in orasul asta mic, cred ca voi urma sfatul domnului Dan si voi anunta garda financiara si inspectoratul de protectia mediului.
Postul a fost mutat.
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2008
mikinina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare interesanta ContSters205948 ContSters205948 POT reclama fostul angajator la DNA dupa ce imi iau toate drepturile ptr ca pe timpul angajarii sia batut joc de mine (vezi toată discuția)
Dna are competenta sa claseze dosarul in privinta altor infractiuni decat cele de coruptie? eusaisapte eusaisapte DNA are competenta sa claseze dosarul in privinta altor infractiuni decat cele de coruptie? Mi-a fost clasat un dosar si cu privire la alte fapte decat cele ... (vezi toată discuția)
Directia nationala anticoruptie se ocupa inclusiv de celelalte fapte penale savarsite impreuna cu infractiunile de coruptie? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, am formulat plangere penala prealabila pentru faptele penale savarsite de procuror, in care am probat inclusiv infractiunile sale de coruptie. ... (vezi toată discuția)