Incerc sa imi fac PFA pe Bucuresti si am cateva intrebari:
- actul de proprietate este pe numele de fata al mamei, locuiesc la aceeasi adresa dar acum avem numele ei de casatorie. (taica-miu a murit,si pe apartament inca nu am facut masa succesorala). Ideea e ca pe actul de vanzare e doar mama trecuta dar pe numele ei vechi, pentru ca imobilul a fost cumparat inaintea casatoriei. In acest caz, am nevoie si de certificatul de mostenitor ?
- nu pot scoate certificat de atestare fiscala pentru ca am destule amenzi (1100 ron) si nici extras de CF pentru ca nu e facuta intabularea/cadastru iar pentru asta tot iti trebuie certificat fiscal. Ce variante am ?
- ce anume nu platesc ca PFA daca sunt si angajat cu norma intreaga ?
- ce trebuie sa adaug la dosar in afara de diploma de studii, pentru cod caen 6209 Alte activitati privind tehnologia informatiei, avand in vedere ca nu am nicio diploma profesionala, tot ce stiu si ce folosesc unde lucrez am invatat singur. Trebuie sa adaug copia dupa contractul de munca , care totodata si atesta ca sunt calificat pentru acest cod caen ?
- daca adresa din CI e in Bucuresti, iar sediul social/profesional este in Ilfov, trebuie sa ma inscriu la ANAF Ilfov ?
Eu din cate inteleg radumalica are/va avea cartea de munca la firma X, va duce adeverinta de la firma X cum ca e angajat al firmei X ca sa-i fie redusa norma de venit (vorbeste de reducerea de 50% care se aplica DOAR daca esti la norma de venit), va emite o factura lunar tot pentru firma X. Cred ca trebuie sa mearga la cei de la ANAF si sa le spuna "bai fraierilor nu vedeti ca realizez o activitate dependenta"...radumalica din cele expuse pari candidatul ideal pentru declararea activitatii ca activitatea dependenta
Daca activitatea e reconsiderata dependenta contributiile / penalitatile se platesc solidar de firma / radumalica
Asta ar fi activitatea in principal, dar nu ca vreau eu, asa vrea firma, altfel nu prea pot sa-mi iau diferenta de salariu. Oricum, factura nu se taie catre firma X unde am si CIM ci catre o firma Y.