avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Adaugare cod caen la un pfa existent
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Adaugare cod caen la un pfa existent

Buna ziua!
Detin un PFA eliberat de Registrul Comertului, pe numele de fata, cu CAEN 4619 - intermedieri in comertul cu produse diverse, sediu social - adresa locuintei, proprietate personala, iar ca sediu de desfasurarea a activitatii = ambulant.
Doresc adaugarea unui nou cod CAEN 6621 - asigurari. O data cu aceasta modificare, mi se cere neaparat un contract de comodat pt sediu.
Intrebarile mele:
1. Este nevoie de acest contract de comodat, tinand cont ca sediul de desfasurare a activitatii este ambulant? Iar sediul social este deja stabilit pe PFA?
2. Este nevoie de schimbarea numelui PFA-ului dupa numele nou, dupa casatorie?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AncutaGLAV , utilizator 11:20, 16 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, o sa va ceara si certificatul de casatorie in copie si original pentru actualizarea numelui. Treaba cu contractul de comodat pentru o camera in care sa aveti sediul social. a acelasi sediu, pe langa codul caen pe care deja il aveti, veti mai autoriza si pe cel nou pentru asigurari. Deci duceti contractul de comodat pe care il aveti de la infiintarea pfa. Treaba cu ambulantul nu o stabiliti dumneavoastra ci fiecare cod caen implica sau nu activitatea intr-un loc fix sau pe strada ambulant sau la domiciliul clientului sau la terti. Acest cod pentru asigurari impune un loc fix, care in cazul dumneavaostra e sediul social. Chiar daca veti mai merge si pe la clienti pe acasa dar asta o faceti asa dumneavoastra ca sa nu-i pierdeti pe acei clienti mai comozi.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire pfa: act proprietate, sistem cas radumalica radumalica Buna ziua Incerc sa imi fac PFA pe Bucuresti si am cateva intrebari: - actul de proprietate este pe numele de fata al mamei, locuiesc la aceeasi adresa dar ... (vezi toată discuția)
Registre obligatoriu pfa Mirinam Mirinam Buna! Am infiintat un pfa (cod caen 4619 - intermedieri in comertul cu produse diverse). Sunt obligata sa detin la sediul social anumite registre? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru ambulant iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, doresc sa deschid un punct de ambulant in alt oras...ce acte trebuie sa duc la registrul comertului? (vezi toată discuția)