avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Auto donat catre un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Auto donat catre un ONG

Daca un ONG primeste ca donatie din partea unui cetatean strain (olandez) un autoturism care este procedura de inmatriculare ? Va mai plati taxe de inmatriculare sau alte taxe ?
Se schimba datele problemei daca este o masina de epoca ? sau este mai usor de inscris in Romania daca este de epoca ? (intrebarea este pentru a sti ce fel de masina sa caut)

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
dennisnic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 9 Iunie 2012
Va spun din amintiri, fiindca nu m-am lovit de situatiile astea pana acum.
1. la inmatricularea unui auto de epoca nu se plateste taxa de poluare
2. puteti inmatricula pe ONG doar daca masina a fost donata tot de un ONG. Donatiile facute de persoane fizice straine sunt suspectabile de eludare a taxelor.
chiar daca cetateanul este de buna credinta ... cine suspecteaza de eludarea taxelor ? autoritatile straine sau autoritatile romane ? Oare nu poate fi probata buna intentie a celor doi?
Legea nr.9/2012, art. 8. - (1) Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:
a) incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica;
....

Asadar, donatia facuta de catre o p.f. nu este exceptata de plata taxei prevazuta de Legea nr.9/2012.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie auto catre ong. se mai plateste taxa de mediu? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, Sunt cetatean roman, rezident in Italia si doresc sa donez masina inmatriculata in Italia catre un ONG in Romania. In aceste conditii, la ... (vezi toată discuția)
Taxa auto andreyc1986 andreyc1986 se poate inmatricula o masina fara plata taxei daca se face act de donatie? (vezi toată discuția)
Taxa la inmatricularea auto pe fundatie Pop Ana Maria Pop Ana Maria Conform articolului 8 din noaua taxa auto pe 2012, lit B:(1) ''Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt: b) acordate institutiilor de ... (vezi toată discuția)