avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrarea casatoriei din strainatate in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrarea casatoriei din strainatate in Romania

Buna ziua,ce se intampla daca nu inregistrezi casatoria unui cetatean roman in Bulgaria, cu un cetatean bulgar?Exista consecinte legale?M-am casatorit in Bulgaria cu un cetatean bulgar,mi-am schimbat numele dupa casatorie,si incerc sa aflu daca TREBUIE neaparat sa inregistrez casatoria in Romania,sa-mi schimb toate actele,CI-ul,pasaportul.Am citit pe net ca trebuie inregistrata in 6 luni de la emiterea certificatului de casatorie in Bulgaria.Ce se intampla daca nu inregistrez casatoria in Romania?Multumesc anticipat pentru raspuns.:)
Cel mai recent răspuns: Denisaluca , utilizator 14:56, 14 Iulie 2012
D.ra Deea76 din moment ce v-ati schimbat numele sunteti obligata ca in termen de 15 zile sa va schimbati actele de identitate, permis de conducere, pasaport. Nu va mai puteti legitima sau incheia acte, de orice fel, cu vechiul nume, intrucat e fals si uz de fals.
D.ra Denialuca, actele eliberate de primarie se apostileaza de prefectura dupa care le traduceti si le legalizati la un notar din Turcia. Pentru a vi se recunoste divortul in Turcia trebuie sa va adresati aut. turcesti de la locul de domiciliu.
Doar atat? Credeam ca mai trebuie si altceva in afara de apostilarea la prefectura si traducerea. Multumesc pentru ajutorul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Act doveditor ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Casatoria in italia YoanaOL YoanaOL buna ziua eu m-am casatorin civil in italia si nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei.Deja au trecut mai mult de 6 luni. Pot sa merg sa imi traduc ... (vezi toată discuția)