avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... beneficiar bursa privata acordata in baza legii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

beneficiar bursa privata acordata in baza legii 376/2004

Buna ziua,

Doresc sa aflu care ar fi posibilitatea de a beneficia de o bursa privata de studiu, in baza legii 376/2004, din partea angajatorului meu actual. Sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata, iar conform art. 1 alin. 5 pe perioada acordarii bursei se interzice ca beneficiarul sa lucreze pentru cel ce acorda bursa sau pentru alta persoana juridica ori fizica desemnata de acesta.

In ce conditii se poate "suspenda" contractul de munca pe perioada bursei astfel incat sa se respecte articolul din legea respectiva?

Multumesc,

Olivia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 7 Iunie 2012
Prin Legea nr.319/2005 s-a abrogat alin. (5) al art. 2 din Legea nr. 376/2004 privind bursele private care prevedea : Pe perioada acordării bursei se interzice ca beneficiarul să lucreze pentru cel ce acordă bursa sau pentru altă persoană juridică sau fizică desemnată de acesta.

Asadar, abrogandu-se acest text de lege, prin urmare, pe perioada acordării bursei se poate ca beneficiarul să lucreze pentru cel ce acordă bursa sau pentru altă persoană juridică sau fizică desemnată de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa privata si stagiu de practica Instantlife Instantlife Buna ziua, Bursele private sunt reglementate de L.376/2004 precum si de normele de aplicare aferente. Felul in care sunt definite le asimileaza burselor de ... (vezi toată discuția)
Firma angajeaza student laura-jurist laura-jurist buna ziua o SC doreste sa angajeze un student, dupa ce acesta isi va termmina studiile. in acest sens decide sa ii plateasca o parte din costurile ... (vezi toată discuția)
Finantarea taxei de scolarizare Sandybel Sandybel Se poate ca o societate al carei administrator unic este student sa incheie un contract cu o universitate al carui obiect de activitate sa fie finantarea ... (vezi toată discuția)