avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in timpul concediului de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in timpul concediului de maternitate

Ma aflu si eu intr-o situatie mai dificila legata de locul de munca.
Sa va explic putin situatia:
1. Angajatorul meu s-a reorganizat de curand desfiintatnd o intreaga forma de organizare (directie regionale) si infiintand o alta structura organizatorica cu o alta organigrama. Astfel toti angajatii si-au pierdut locurile de munca, iar pentru a ocupa posturi in noua structura angajatorul organizeaza concurs - interviu, angajatii declarati "respinsi" urmand a concediati colectiv.
2. Eu ma aflu in prezent in concediu de maternitate post-natal, in perioada de lehuzie.
Acum vin intrebarile mele la care va rog sa ma ajutati sa gases raspuns.
1. Avand in vedere ca eu, fiind in concediu de maternitate, nu merg la serviciu, angajatorul era sau nu obligat sa ma informeze oficial, in scris, la domiciliul meu, in legatura reorganizarea si mai ales cu acest concurs de ocupare a posturilor? Faptul ca nu a facut acest lucru il pot folosi ca argument pentru a anula in instanta o eventuala decizie de concediere ulterioara sau de desfiintare a postului meu?
2. In situatia reorganizarii sale angajatorul poate hotari desfiintarea postului meu in timp ce eu sunt in concediu de maternitate sau crestere copil? Mentionez ca eu lucrez pe postul de economist si suntem mai multe persoane care lucreaza pe aceasta functie (este un intreg compartiment)
3. Pot invoca acest concediu medical in care ma aflu in prezent pentru a nu ma prezenta la concurs? Care va fi in continuare situatia mea in cadrul angajatorului daca nu ma prezint la acest concurs?
4. Avand in vedere ca probabil angajatorul se va mai reorganiza in urmatorii 2 ani in care eu voi fi in concediu de maternitate si crestere copil, eu voi mai avea dreptul de a ma prezenta la alte concursuri pentru posturi?
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: sica1tanase , utilizator 10:25, 8 Iunie 2012
OUG 96/2003
Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

c) salariatei care se afla in concediu de maternitate;
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
___________
Art. 21. a fost modificat prin punctul 7. din Lege nr. 25/2004 incepand cu 14.03.2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În 2024 se pot face angajări la stat? conform cărei legi, ... goplanet goplanet În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei legi, ordonanțe sau hotarari? (vezi toată discuția)
Revenirea la munca, din concediul de maternitate finetti finetti Salutari, tuturor, ma aflu intr-o situatie mai \"speciala\", intrucat pe parcursul concediului de maternitate care este in desfasurare, s-au desfiintat ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii!!! lumifatu lumifatu Doua probleme, cel putin, care ma framanta: confrom noului Cod al Muncii, perioada de proba nu este luata in calcul ca vechime in munca? Se poate desfiinta un ... (vezi toată discuția)